2008. november 15., szombat

A Dudoromról...

Hölgyeim és Uraim, kedves Mindenki!

Hadd mutassam be családom legújabb tagját, egy snájdig sztyeppeit (vagy kirgizt), szám szerint a harmadik legfontosabb férfit az életemben, avagy az én elmés Dudoromat. (N.M. és V.)

Méretét tekintve kb. hét centi mindössze, és annyira könyörgött az összes szemével, hogy hozzam el, hogy elhoztam, és most itt van, és én már majdnem egy hete tudtam, hogy itt lesz, úgyhogy ki lehet találni mennyit aludtam az izgalomtól. Végre van egy háziaranyosom!!! Egy mocorgóm-szuszugóm!!!

Különben nagyon egy húron pendülünk mi hárman, mert szereti a meleget, a csöndet és a nyugalmat pont mint én, szereti a pittypangot pont mint a doki, és szeret sokat szundizni pont mint énmegadoki. Teljesen vegetáriánus, megőrül a salátáért és az endíviáért, de állítólag néha el-elkap egy bogarat a fehérjepótlás végett. Rózsaszín a nyelvecskéje, és több számmal nagyobb a bőr mint a Dudor, de nem baj, valamikor majdcsak belenő, ideje az van rá, mert 40-60 évig is elél.
Van egy lámpája ami alatt melegszik, és van egy másik amiből D-vitamint szed magára, gondoltam néha én is befekszem ez utóbbi alá, elvégre némi D-vitamin pótlás senkinek sem árt, közben meg majd felolvasok neki, hogy az elméjét is pallérozzam.

Amikor megtudta, hogy elhozom tisztára megőrült és egy teknőchöz méltatlan sebességgel nyargalászott föl-alá az üveghez ütögetve harci öltözékét, mely műveletet itthon is folytatta, mire én persze azt hittem, hogy jómagam bájoltam extázisba a fiút, de kiderült, hogy ez csupán annyit jelent Őfenségessége nyelvén, hogy Kaját Ide Nekem Most!, mert miután ötperc alatt befalt egy fél salátát, majd lefojtotta pár levél endíviával, peckesen bevonult a Magánszférájába, és azóta alszik mint a bunda, a színét se láttam, remélem még él.

Itt egy videó is, amin látszik a kéglije (padlófűtéses). Hát... tudom, hogy kicsit minimál a berendezés, de idővel majd kicsicsázom, bár egyelőre még nem tudom mivel, mert amit nem tud kikerülni, azon megpróbál átmászni (két perccel azután, hogy rendelkezésére bocsátottam a birodalmát, máris fejre esett a Magánszférájáról), ami pedig zöld, azt vagy megeszi, vagy kiássa és alábújik rejtőzködés céljából.

2 megjegyzés:

hedgie írta...

Szia!

Nagyon édes kis Dudorod van. Az én Pascalom most, hogy elköltöztünk, még jobban utál élni, mint az azt megelőző 2 hónapban, úgyhogy most van is, meg nincs is szuszogóm.
Dudor megtanulja ám, ki az, aki eteti és tisztogatja. Szóval óvatosan a munkamegosztással! :)
Nálunk régen Elek, az ékszerteknős csak apukám nem harapta meg, mert ő volt számára a megtestesült éléskamra. De egy kirgiz Dudor ennél biztos okosabb.

Mademoiselle írta...

De azért szuszog még a Pascal?! Mi baja lehet?

A Dudor teljesen az enyém, én etetem és tisztogatom is, semmi munkamegosztás, de egyelőre nem élvezek emiatt előnyöket nála, azt hiszem csak idegesítem a sok tüsténkedéssel. :-)