2009. december 8., kedd

a karácsonyi menüről...

A Rebelle már itt számonkért, hogy mér' nincs kaja, elvégre ilyenkorra már mindig túl vagyok egy-két karácsonyi elő/főpróba főzésen, miegymáson. Nos, azér' nincs kaja, mert idén nem fogok a konyhában rongyolni naphosszat, hanem a Picard főz helyettem. Olyan leszek majd, mint egy igazi Naccságos Mamzi, csak ülök a kereveten rózsaszínű selyempongyolában, bojtos-sarkos papucsban, talpig illatfelhőbe burkolódzva (Chanel Nº5), bebodorított fejfrizurával, és méteres czigaretteszipkával a kezemben (de czigarette nélkül) és a kisujjamat se fogom mozdítani, csak rámutatok a legkülönlegesebb mindenfélékre és akármikre, és már kész is a terülj-terülj asztalkám.
...
A doki azt mondta, hogy akkor ő meg cilindert ölt, meg talán hózentróglit is, de az még nem biztos.

__________
u.i.: Azért egy mákosguba erejéig lehet hogy mégis összeszedem majd magam, de csak azért, mert az biztos nincs a Picardban.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kár!
Illetve neked biztos egyszerűbb.
Doki nem fogja hiányolni enkezed munkáját?
Vagy beletörődött, h. most naccsága leszel?
Naccságák mellé mi járt, Tekintetes v. Méltóságos Úr?
Viszont akkor megvan a doki karácsonyi ajándéka:
-zoknitartó (tudod, olyan, ami a vádlin rögzíti az eredetileg gumírozatlan fuszeklit)
-bajuszkötő (bár nem vagyok vele tisztában, h. van-e mit kötni)
-frakk
-zsebóra (szigorúan csak arany!)
:)

R.

Mademoiselle írta...

Hát igazából ez az ő ötlete volt. Nem mintha nem szeretné a főztömet, csak ez a Picard így ünnepek táján mindig kijön valami különlegességgel, amire mi nagyon kíváncsiak vagyunk, de ha rendesen főzőcskézek, akkor már nem marad kapacitásunk (se pénzünk) megkóstolni őket, és ha lenne hozzá alapanyagom, akkor sem biztos hogy ilyen tökéletesre el tudnám készíteni ezeket az ételeket. Sőt biztos hogy nem. Az ember ritkán jut hozzá szarvashoz bordói borban, és fűszeres konyakban párolva, vagy galambhúshoz kucsmagombamártással meg ilyenek. Ilyenkor meg van, és idén úgy döntöttünk hogy az lesz az ajándékunk magunknak, hogy megkóstolgatunk egy csomó ilyen ínyencséget. Egyszer ezt is ki kell próbálni :-) Ez lesz a legfinomabb karácsonyunk.

A zoknitartóra én is gondoltam :-D de bajuszkötő nem kell, nincs mit megkötni vele.
Amúgy a doki az egyszerűség kedvéért ilyenkor tekintetes-méltóságosnak hívatja magát, és úgy beszélünk, mint az egyik Jávor Pál filmben volt: "Méltóztassál szíveskedni előre fáradni", meg ilyenek. Egyszóval dzsentrit játszunk.

pável írta...

:)))

Mademoiselle írta...

Elnézést, a doki óvást emelt, mert ő nem is tekintetes-méltóságosnak hívatja magát, hanem nagyságos-tekintetes-méltóságos-kegyelemes doktorkának. Majdnem megnyírbáltam összes címeit és titulusait...