2012. november 12., hétfő

A szabad választásrul...

"Az Európai Parlament nőjogi és esélyegyenlőségi (pontosabban „genderegyenlőségi”) bizottsága azt javasolja, tiltsák ki az iskolai oktatásból azokat a könyveket, amelyek a hagyományos nemi, szülői szerepekben ábrázolják a nőket és férfiakat."


Olyan érdekes világban élünk, ahol a szabad választás lehetőségéért küzdők első napirendi pontja az, hogy az írmagját is kiírtsák az egyik szabadon választható lehetőségnek.

20 megjegyzés:

Kriszta írta...

Jóvan, látom azért Európa sem marad el nagyon a hülyeségben mögöttünk...

negyvenketto írta...

hú, az király, végre nem kell a gyerekeknek tök feleslegesen bemagolni azt a sok háborút, amit mind férfi-katonák vívtak. meg a kötelező olvasmányok fele is megy a kukába, úgyis túl sok volt belőlük, szegény túlterhelt gyerekeknek jobb lesz így.

vagy félreértek valamit?

Mademoiselle írta...

Én csak azt nem tudom, hogy mit olvasnak majd helyette, mert még a Harry Potterben is van papa-mama-gyerekek -család :-)

negyvenketto írta...

ümmm. a Szép új világot?

Mademoiselle írta...

na, ha a Szép új világra akarják lecserélni a Kincskereső kisködmönt, akkor legyen! :-))

Csillagos írta...

Én szabadon választom a hagyományos családmodellt. Mert számomra ez a normális. Milyen jó, hogy ez az elmaradott kis Szlovákia,ahol élek,ugyanígy gondolja. Nem is olyan rossz néha "távol lenni Európától" (még ha benne is...)

Laucica írta...

Na de tényleg, akkor mit olvasnának helyette?? A másik, hogy tetszik vagy sem, biológailag (hála az égnek!) még nem oldották meg a hagyományos nemi és szülői szerepek eltörlését. És lehet, hogy szégyenletes rám nézve, de ha nekem fiam lesz, hát menjen szépen az apja focizni vele.

puma írta...

Ezek az emberek nem tudják, hogy az egyenlőség nem egyenlő az egyformasággal...

Beni írta...

Ez milyen butaság! Pont a napokban jutott eszembe, hogy az irodalomtanításnak többek közt az az értelme, hogy női/férfi szerepeket, sorsokat mutat a fiataloknak, amelyeket (feltéve, ha tetszik nekik) követhetnek... eszméletlen ez a bizottság! A másik színhülye ötletük, hogy 40% nő legyen a cégek igazgatótanácsaiban... jó hogy nem akarnak 40% óvóbácsit is az óvodákba, vagy 40% férfi fodrászt...

Névtelen írta...

Hova tűntél?
Rebelle

Profundus Librum II. írta...

A feminista mozgalmak ezen legújabb törekvése teljességgel érthetetlen. Egy külföldi nőmozgalmi szervezet követője vagyok de nem tudom nem észrevenni a lassan már férfiellenes alaphangot. "God created man, than he had a better idea" - az ilyen feliratú pólóik vannak most divatban. Valljuk be nem épp a legméltóbb jelmondat egy magára valamit is adó komoly szervezethez... A "mi jobbak vagyunk" gondolatot sugallja, és ez korántsem az egyenlőségről szól, inkább frusztráltságról...

Szeretem a testképzavar kampányt ("Beauty comes in all sizes"), a mellrák elleni kampányt, az indiai gang-rape elleni küzdelmet.Értékelem és támogatom azt a törekvést, hogy a a nő nem szexuális tárgy és nem kiszolgáló személyzet. A feminizmusnak van létjogosultsága ma is, főleg a harmadik világbeli országokban. Kár, hogy a fejlett nyugat a nemek összemosására használja az eszmét, és nem a világ jobbítására.

Piffeny írta...

Sajnálom, hogy eltűntél, nagyon szerettem olvasni, amit írtál. Vajon van rá még esély, hogy visszatérsz, vagy törölhetem a blogod a kedvenceim közül?? :-(
Kár lenne.

Névtelen írta...

Tud valaki valamit Mamzliról?
Csak nem történt valami nagy baj???????

Rebelle

Névtelen írta...

Én is többször néztem itt, kerestem emailben is de nem válaszol.
Remélem minden rendben,pár sort remélem fog írni!!

Csillagos írta...

Én is kerestem többször, nincs válasz, semmi :(

Névtelen írta...

Hova tűnhetett?
Csak nem történt valami tragédia?
Aki esetleg személyesen ismeri és tud róla valamit, legalább írjon pár sort, hogy jól van!

Rebelle

negyvenketto írta...

december végi infóim szerint jól van, csak leszokott az internetezésről :)

Névtelen írta...

Nocsak!
Hogyhogy?
Izé...
Letöltötte a MEK teljes anyagát és még nem rágta át magát az összes köteten?
Vagy könyvet fordít?
Esetleg ekkora falat lett a takaró projekt? Maguk alá temették a szebbnél szebb kocekok?
Vagy mi a fene?
(Netán bővül a család?)

Hahóóóóóó! Mamzli! Legalább egy emilt dobjál kérlek!

Rebelle

Névtelen írta...

Hahóóóóóóóóóó! Valakiiiiiiiii!

Rebelle

Livia írta...

Kedves Mdmselle!
Nem irsz esetleg blogot? Hianyoznak az irasaid.