2006. november 19., vasárnap


Úgy csípem, hogy ha azt mondom a Zseninek, hogy most akkor mondania kell nekem valami érdekeset, mert valami érdekeset akarok hallani, rezzenéstelen arccal kezd el referálni (roppant élvezetes stílusban) a delfinek és bálnák azon szokásáról, hogy egyszerre csak az egyik agyféltekükkel alszanak, így biztosítandó a felúszik-lélegez-leúszik-továbbél nevű létfenntartó folyamat irányítását.
Vajon két lélegzetvétel között mivel használják ki az aktuálisan ébren lévő félteke szabad kapacitását? Tekintetbe véve a delfinek híres intelligenciáját, nem kizárt, hogy végső soron tőlük származik a nagy Fermat tétel végleges megoldása, és talán nemsokára a Goldbach-sejtés is végre bizonyítást avagy cáfolatot nyer. Sohase lehessen tudni.

MÁS

Ha olyasvalaki olvassa a blogomat (Zsóka), aki tudja a címemet (az is a Zsóka), lécci haladéktalanul postázzon nekem féltucat kék, vékonyan fogó paxtollbetétet, mert mingyárt kifogy a tollam, és az, hogy itt csakis töltőtollal írnak a népek, az ő magánügyük, ellenben az, hogy a magamfajta tintaszétkenős balkezesek számára nem tartanak pax típusú golyóstollbetétet a boltokban, már az én magánügyem is, és igen nehezményezem, ha ilyen módon korlátoznak a magánügyeim intézésében.

Nincsenek megjegyzések: