2007. március 21., szerda

Háztartási rovat folyt. / Kreatív sarok update


Szóval félreértés ne essék, EZ a blog nem AZ a háztartási blog, amit esetleg szeretnék megalapítani egyszer talán, ha lesz kedvem, meg időm, meg affinitásom rá, mindazonáltal folytatom a tegnapi postot.

Ma tejesdoboz kiszerelésben vettem a cukrot ehhez a gyümöcsleveshez. Csúcs! 100%-osan környezetbarát papírdoboz, egyik oldalán átlátszó műanyag kukucsablak a benne található cukormennyiség vizuális nyomonkövetése céljából, és ráadásként a 200/400/600 grammok is be lettek rajta rovátkálva, pont mint a margarinos csomagon szokás.
<= Kattincsoljál az ikonra.
.
Többen jelezték, hogy érdekli őket az idézem: garantáltan ragacsolódásmentes kipuszilós adagolóval ellátott mézestubus, idézet vége. Nos, befogtam az emberemet, aki szerencsére jó mókának tartotta lefilmezni a kipuszilási folyamatot, és viszonylag hamar kötélnek állt, úgyhogy a felvétel ITT található. Rendező, operatőr: a bloggerina férje, Forgatókönyvíró, fővilágosító munkatárs: a bloggerina.

Most pedig beszámolok a hibajavító toll szomorú végzetéről. Hálásan köszönöm mindenkinek a sok nagyszerű tanácsot a kidugeszolására, és a festékoldón kívül mindent ki is próbáltam, de így utólag már tudom, hogy az sem segített volna a bajon. Tehát tegnap este azon végső és elkeseredett próbálkozásom után, mikoris a kis golyóstoll-golyót megkerülve alulról felszúrtam egy vékony drótot egyenesen a belsejébe, s az beletört, a kis golyó pedig halk pukkanással kiugrott a helyéről a rugójával együtt, elfogott a tehetetlen vak düh, leszállt az agyamra az a bizonyos vörös köd, ami a ragadozókat valamely erőszakos cselekedetre készteti, megragadtam az ollót, kettévágtam a törzsénél, és az utolsó cseppig kifolyattam a kisgörényből azt a pimaszul kotyogó trutyit.
Azóta próbálom lemosni a kezeimről gyalázatos tettem hófehér nyomait.

12 megjegyzés:

stofi írta...

alkohol, gyógyszertárból... (96%)...vagy sebbenzin...az alkoholban az is jó, hogy jól be lehet vele rúgni (bár mondtad, hogy nem vagytok olyanok). Miskolci egyetemen létezik az "Atomvillanás" nevű ital, aminek ez a bizonyos tiszta szesz az egyik összetevője.
Persze festékek eltávolítására is jó. Csakúgy mint a higító...ami szépen szétmarja a kezeid. Utána kézkrém ezerrel! :)

Névtelen írta...

Jesszus! Komolyan mondod, hogy megisszátok a tiszta szeszt?! :-O Az egyetemen?! Az "úgyis túl sok agysejt van az agyunkban, nosza szabaduljunk meg tőlük" project keretében? :-)
Most a körömlakklemosóval próbálkozom, mert az aztán tényleg mindig van itthon, és úgy tűnik dolgozik is. Állatira ragaszkodik az életbenmaradás valamilyen formájáért ez a hibajavító!

Névtelen írta...

Szuper kromofág???? :)
(Azt nem ígérem, h. kezed is lesz utána, de a festéket tutira lehozza! :) )

Ez itten kérem hirtelen felindulásból elkövetett hibajavító ölés! Még szép, h. az áldozat bosszút állt! :) :) :)
(Lehet, h. elég lett volna egy pici lukat szúrni az oldalán?)

Mézestubus szuper. Mi meg itt szívunk a jó öreg szocreál mézesmacival! :(
De azé' szeressük aztatis!

R.

Mademoiselle írta...

miaza kromofág?

Névtelen írta...

Hmm, ez éngemet is érdekelt, hogy jé, mi lehet az a kromofág..
Noshát, ez:

Kromofág =
"Igen hatékony festékeltávolító anyag. Színtelen vagy enyhén sárgás színű, barnásvöröses árnyalatú. Választék:
Felhasználás: a festékeltávolítók alkalmasságát felhasználás előtt meg kell vizsgálni. Az alkalmassági vizsga egyszerű módszere a következő:
- a festékeltávolító anyagot legalább egy éve lefestett felületre egyszeri ecsetfestéssel felhordjuk ;
(!LoL! XD - a szerk.)
- a festékeltávolító anyagot a felületen öt percig állni hagyjuk;
- ha öt perc után a festékfilmet a felületről el tudjuk spatulyával távolítani: az anyag megfelelő;
- ha a festékfilm nem vagy csak részlegesen távolítható el: az anyag alkalmatlan, hatóereje csökkent.
Tárolásnál, felhasználásnál a festékeltávolító zavarodása megengedett, azonban annak az anyag minőségét, hatóképességét, kiadósságát nem szabad befolyásolnia."

Ehümm... izé..hááátakkor asszem mégsem ezzel kellene próbálnod.. :o))

Lakk-benzin/higító..? Biztos hogy nincs otthon egy csepp sem?

Sok sikert! Ha nem megy, hagyd, majd csak lekopik szép lassan..

üdv: Á

(Forrás: Gugli --> E-tankönyv.hu, 7.5.5.6. - Kromofág)

Névtelen írta...

Mon Dieu! Ez a kromofág nem barátom!

Ákos, ha mindenáron ragaszkodsz hozzá, esetleg küldhetek egy leltárt a háztartásunkban fellelhető különböző vegyszerekről, de hígító tuti egy csepp se lesz közöttük :-) Ez azért nem wc-papír vagy tej, amiből mindig kell lennie egy rendes otthonban. A körömlakklemosó nálad nem játszik? mert az például van itthon :-)

Mivel mostan már túl vagyunk a hibajavító témán, esetleg nem lenne kedved a kreativitásod egy részét a házi feladatomra fordítani? Esetleg? Összedolgozhatnátok a Zsofival... hm? Nem lennék hálátlan...

Névtelen írta...

Hah, a leckét megírtam, el is küldtem a mailt, "babám"... sőt-mitöbb, már meg is nyitottad.. :o))

És igen, nálunk is van körömlakklemosó, be-beee.. kérdezd meg Zsófit, vagy Hedgie-t.. :oDD LoL.

Vroáhhhh... a vércsiga ismét gyilkol, újabb áldozatokat szed, mindenre elszánt, és-és-és... öhh... vagy mégse?!? bip-bip-biiíííp...zzzz..képzavar...izé.. mára ennyi. Megyek haza. Adieu, Mon Dieu!

(..nna, mitszólsz, milyen a fransziám?? Ugy, hogy fejlődök? :oD)

See U later (MSN, etc...)

P(.)Á(.)

Névtelen írta...

Jah, igen,
a ("nemlennék) hálát(lan témát") pedig majd még megbeszéljük.. :o)

Pl küldhetnél 1-2 gyógyszeres-táskát..

Viccvót! XD

Á

Névtelen írta...

khmm... ezer hála!

Névtelen írta...

Kristóf! meg kellett volna fogadnom a kézkrémes tanácsodat... :-( fááááj

stofi írta...

jobb később mint soha.....

Kromofágról: Egy középiskolai iskolatársam, friss érettségivel a zsebében, azzal kereste a pénzét, hogy megrendelésre kromofágot öntött autókra... elég nagy ki*aszás, ugyanis nagyon nehéz (és drága) utána újrafestetni az autót.
na ja, nem vagyok büszke rá...

Névtelen írta...

Annyira kíváncsi lettem a hibajavító tollak lelki világára, h. ma vettem egyet. De még nem volt időm kibontani. Majd holnap!

R.