2008. február 6., szerda

Braille-írással is...

Amióta tegnap láttam a vadonatújonnan épített műtői blokkot a kórházban, szüntelenül azon töprengek, hogy a blokkon belül az "1-es műtő jobbra", vagy a "2-es műtő balra, harmadik ajtó" -típusú üzeneteket hordozó táblák alá vajon miért tartották szükségesnek kiírni ugyanezeket az információkat Braille-írással is.

3 megjegyzés:

Rebelle írta...

Nem szemészeti kórház? Mert akkor teljesen jogos lenne.
De tőlünk nyugatabbra vannak dolgok, amik édentől keletre keltenek csak megütközést!

Mademoiselle írta...

Nem szemészeti kórház, viszont ebben az új blokkban szemészeti műtő is van, de ugyanúgy nőgyógyászati meg fül-orr-gégészeti műtő is, meg még vagy két fajta.
DE ez már egy zárt műtői részleg, ami már gyakorlatilag steril, ahová várakozó hozzátartozók soha be nem tehetik a lábukat, és maguk a műtendő betegek is gurulós hordágyakon, vagy kerekesszékben vitetnek be a beteghordók által, csinos kis zöld hálórékliben.
Na ezért nem értem, érted? :-)

Rebelle írta...

Aha!
Így tényleg fura!

Bár....
Kedvenc fej nyak sebész főorvosunknak retinaleválása volt, műtét után két héttel a drága felesége felcipeltette vele a bevásárlást, amit állítólag erősen kerülni kellett volna. Most kb. 20 centiről nézi a rtg-eket. (Egyszer egy beteg meg is kérdezte a segédorvost:
-" A főorvos úr ennyire nem lát?
- Áááá.., csak alaposan meg akarja nézni a rtg-t!")
És ez az ember fej-nyak sebészeti tumorműtéteket végez! A rezidensek állítólag alig győzik elkampózni előle a fontosabb ereket és idegeket!
Szóval lehet, h. ott is egy ilyen ember a sebész és kell neki némi támpont, h. melyik műtőbe menjen?
A betegen aztán már rutinból eltájékozódik (lásd: Ezt akár csukott szemmel is.....).