2008. július 30., szerda

oliva-nyomelem?

Azt hiszem akut fekete olajbogyó-hiányban szenvedhetek szervezetileg, mert reggel óta már a második doboz első fele is elfogyott, és úgy nézem, hogy a második fele is simán lecsúszik estig. Egyszer májkrém-hiányom volt, hetekig ettem natúron, jóformán nem is kívántam más eledelt, aztán egyik pillanatról a másikra beteltem vele, azóta sem ettem májkrémet, sőt rá se birok nézni. Sőt gondolni se.
De miféle hasznos nyomelem lehet az olivában...?

10 megjegyzés:

mimke írta...

"Az avokádó, olívabogyó és kókusz kivételével a zöldségek, gyümölcsök nem tartalmaznak vérnyomásemelő hatású nátriumot , a szív- és érrendszeri betegségek rizikóját fokozó koleszterint, és csak elenyésző mennyiségben tartalmaznak zsírt, mely magas kalóriatartalma miatt kerülendő." Ezt találtam :) Nekem is szoktak ilyen időszakaim lenni ;)

Mademoiselle írta...

Szóval akkor minden zöldségek legegészségtelenebbikére vágyik a szervezetem. Hát, akkor sem értem, mert "vérnyomásemelő hatású nátriumot, szív- és érrendszeri betegségek rizikóját fokozó koleszterint, és zsírt, mely magas kalóriatartalma miatt kerülendő" akár sültkrumpliból is be tudnám szerezni, meg mondjuk hamburgerből is, de én mégis fekete olajbogyót kívánok... :-)

Névtelen írta...

"A vitaminok és fermentek mellett tartalmaz lipoidokat, lecitint, fehérjét, klorofillt, jódot és aromaanyagokat is. Telítetlen zsírsavai megakadályozzák, hogy a zsírok lerakódjanak az erekben, védenek azok elmeszesedésétől. A reumatikus panaszoknál, isiászideg- és az ínhüvelygyulladás esetén külső kenegetéshez, masszázshoz használatos."

ez az olivaolaj. nem tudom, hogy ez igaz-e a bogyóra is de mindenesetre nagyon egészséges!

Mademoiselle írta...

Á ez lesz az! A reumatikus panaszaim miatt kívánja a szervezetem, belsőleg. :-)

Névtelen írta...

Csak nem??????

R.

Mademoiselle írta...

annyira nem súlyos a helyzet R. :-(

Névtelen írta...

miért,mi lehet a májkrémben?! :)

murci

Mademoiselle írta...

hihihi azt nem tudom. Tán D-vitamin? Mindegy, valami miatt akarta(!) a szervezetem :-)

Névtelen írta...

Drága kisasszony!
Megkívántam a fekete olivabogyót!

Mademoiselle írta...

Épp most bontottam fel egy új dobozzal, ha gondolod szívesen megkínállak belőle ;-)