2009. augusztus 19., szerda

Negyven Kettő

.
"Eszembe jutott, hogy mennyivel jobb lehetett, amikor még mindenki csak lovon közlekedett. Mert akkor fel se merül, hogy azért ne menj el valahová, mert azon spórolni lehet: egy ló kb ugyanannyit fogyaszt ha használod, mint amikor üzemen
kívül van."


És akkor mademoiselle felugrott „kezébe kapott fövegével hadonázott, s nagy jucunditással kiabált: Zseniál! Zseniál!”...

5 megjegyzés:

negyvenketto írta...

Tudod mi jutott még erről eszembe? Amikor az Anne utolsó kötetében Gilbert a repülőgépek apropóján a régi homokfutójáról beszél, meg valami olyat mond, hogy a repülő kormányát majd nem lehet elengedni, hogy "szíve hölgyének a szemébe bámuljon", vagy valami ilyesmi. Most nincs kedvem előkotorni a pontos idézetet.

Néha az az érzésem, hogy rossz korba születtem. (Néha meg az, hogy nagyon nem :D)

Mademoiselle írta...

:-DD Az az egyik kedvenc részem!

"A repülőgép eltűnt. A doktor egy nagy sóhajjal vetette hátra a fejét:
– Valahányszor elnézem, ahogy a "madárembereknek" nyoma vész a végtelen égen, az a furcsa érzés kerít hatalmába, hogy földön araszoló bogár vagyok. Emlékszel, Anne – fordult a feleségéhez –, amikor Avonlea-ben először kocsikáztattalak meg a homokfutón? Azon az őszön történt, amikor Avonlea-ben kezdtél tanítani, s aznap este Carmodyba igyekeztünk hangversenyre. A csillogó-villogó, vadonatúj homokfutó elé a homlokán fehér foltos kis fekete kancát fogtam be... és senkivel nem cseréltem volna, olyan büszkeség feszített Felteszem, az unokánk már mintegy mellékesen viszi majd el a repülőgépén egy esti „körre" a kedvesét!
– A repülő nem lesz olyan aranyos, mint a kis Ezüstfolt – merengett Anne. – Egy gép csak gép, de Ezüstfolt egyéniség volt, Gilbert! A naplementébe úszó felhők között sem lehet olyan a repülés, mint az az út azzal a lovacskával! Nem, én egyáltalán nem irigylem az unokám majdani kedvesét.
– S különben is – mondta megjátszott komolysággal a doktor – az előbb említett unokánk nem engedheti el a repülőgép gyeplőjét, mialatt szíve hölgye szemébe bámul. És erős a gyanúm, hogy fél kézzel repülőt sem lehet vezetni. Nem... – rázta a fejét –, azt hiszem, én is Ezüstfolt mellett maradnék."

negyvenketto írta...

eboook-szagot érzek... (jól érzem? :))

Mademoiselle írta...

naná! Ilyen sitty-sutty nem tudok gépelni :-)

Mademoiselle írta...

hihetetlen, hogy kitaláltad a mondtákokat! nem térek magamhoz :-D