2009. december 13., vasárnap

Chanel Nº5

Az anyukám mindig ezt a parfümöt viselte amikor igazán-igazán elegáns ruhába bújt, és ujjára húzta a szépséges gyémántgyűrűjét, és olyankor én mindig megbabonázva bámultam az én szépséges nagyvilági mamámat, ahogy ül a hófehér öltőzőasztalánál, és sminkeli az arcát, meg parfümöz, és minden porcikámmal olyan akartam lenni, mint ő. Sokszor kértem is az apukámat, hogy nekem is ajándékozzon egyszer legalább csak egy icipici palack Chanel Nº5-öt (mert a delnő-létet is el kell kezdeni valahol), de ő mindig határozottan kijelentette, hogy szó sem lehet róla, a Chanel Nº5 nem kislányoknak való, hanem Nőknek, és pláne nem az apukájuk szokta megvásárolni nekik. Ilyet egy Férfi ad Asszonyának, A Nőnek, akit imád, és akit a tenyerén hordoz.

Szóval épp ezt meséltem a dokinak tegnap a torta fölött, hogy lássa, hogy mennyire de mennyire örülök a parfümnek, amit kaptam tőle, ő pedig végignézett rajtam: mogyoróbarna hajzuhatag (melybe egy tucat lufit kötöttem mindenféle formában és színekben), ünnepi öltözet (ami ugyan a szivárvány minden színében pompázott, de nagyviláginak vagy elegánsnak távolról sem volt mondható), finom bokák (sárga-piros kockás térdzokniba bújtatva), hófehér kacsók (melyben egy pohár tejet tartottam, benne négy darab különböző színű szívószállal), és somolyogva ezt mondta: "Hát igen, apósomnak igaza volt, tényleg nem kislánynak való, de én hajlandó vagyok megelőlegezni neked a bizalmat..." Pfff... :-D

22 megjegyzés:

Hesztia írta...

.. de legalább jó a humora!!! :)))

Euthymia írta...

sok boldogságos születésnapot! :)

márta írta...

Boldog szülinapot. :)

Mademoiselle írta...

Köszönöm :-)

Monika írta...

Isten éltessen!!!! Sok boldog órát kívánok a parfüm illatában!

Lily írta...

Boldog Születésnapot!

Mademoiselle írta...

Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok mindannyian :-)))

Kriszta írta...

Hát ezen jót nevettem :) Nagyon aranyos.
Úgysem az számít, mit mond a Férfi, hanem hogy mit csinál... ;-)

Nagyon boldog szülinapot kívánok!

teodora írta...

Sok boldogot!

Dün írta...

Énisénis Boldog születésnapot kívánok! :)

helen írta...

Boldog születésnapot :)

Egyébként meg igazi nők nem mosogatnak ;) Úgyhogy tessék nemmosogatni ünnepi ebédek után ;) :D

Névtelen írta...

Itt kell megtudnom, hogy igazi nő vagyok? :)

Mamzli!
Boldogat! Nagyon! :)

Lehet, hogy ha a másik irányba orientálódtok, akkor itt most egy post lenne a Krasznaja Moszkváról?

R.

Ja! Kisebbikem üzeni, h. Vávávává!
Ez kb. annyit jelent, hogy a Kisebbségi Jogok Védelméért felelős államtitkárhoz fog fordulni a családon belüli billentyűzetbirtoklási idő arányosabb elosztásáért.
De mondtam neki, hogy a családon belül egyenlőre diktatúra van, a demokratikus jogok majd csak 18 évesen fogják megilletni. Úgyhogy most inkább kipakolja a kukát....

Teca írta...

Boldogságosat! :)

cinnamon írta...

Isten éltessen :-)

Eni írta...

Boldog Születésnapot!! :) (Még időben vagyok, siettem, hogy éjfél előtt írni tudjak)

pável írta...

ez szép volt :))

stippistop írta...

sajnos csak a boldog születésnapodat követő napra értem ide, de én is kívánok még sok-sok boldogat! :o)

Mademoiselle írta...

Köszönöm mindenkinek :-D
Egy jókívánság sincs elkésve, én minimum egy hétig ünneplem a szülinapomat. Ma például a Boldog Szülinapo Követő Napot ünneplem .-)

R, nem kéne elvenned a gyerekedtől a billentyűzetet! És ha éppen a Nagy Magyar Regényt akarta megírni?! Mi lett volna ha a négyéves Mozart apja is ezt mondja a fiának, amikor az épp egy komplett zeneművest pötyögött a zöngorán?! Lehet hogy örökre belefojtottad a szót egy nobel díj-esélyes írócsillagba!

Orsika írta...

Boldog Szülinapot Neked hagy kivanjak! Füled érjen sokaig!

Mademoiselle írta...

Helen, egy tökéletes világban tényleg nem mosogat, de ha valaki fiúkája napjában minimum ötvenszer most kezet (minden beteg után), és folyton bemosakszik sebészileg, amitől cserepesre szárad a keze, az nem veszi a lelkére, hogy még a mosgatást is a fiúkára testálja, úgyhogy ez az igazi nő itt mosogat még a saját szülinapja után is :-)

Kriszti írta...

Mintha csak magamat látnám :)))
Isten éltessen!!!!
Hogy állsz _A_ sállal? :)

Laucica írta...

Én igazán biztos voltam benne, hogy hagytam itt egy boldog születésnapot bejegyzést, de most gyanút fogtam, megnéztem, és tényleg nem. Sebaj, mert 1, mivel egy hétig ünnepled, még időben vagyok, 2, a múltkor sem voltam magamnál, ezért egy héttel korábban köszöntöttelek, tehát végülis már megvolt.
Azt hiszem, ideje lenne beszereznem egy jegyzetfüzetet, sőt, határidőnaplót, ahova felírom, hogy mit akarok csinálni. Csak aztán el ne felejtsem kipipálni, ha meg is tettem. Azt hiszem, ezek után már használhatom a nagymamakölnit.
(zárójelben javasolnám a mosogatógépet következő születésnapodra, de nálunk pl nem telik meg kettőnk után, akkor már gyorsabb kézzel)