2009. december 4., péntek

drámai változások...

Jól egymás mellé tettem a két képet, már t.i. a múlt hetit és a mait, mert ha nem a saját szememmel látnám, komolyan el sem hinném.

A hagymákok növekedése egyetlen picike hét alatt!
Valami elképesztő iramban nőnek a fehér nárciszok, olyan bimbók vannak a szárakon, amikből már szinte kibuggyan a virág, legkésőbb vasárnapra szerintem ki is virágzanak majd. Szegény sárgák, meg a jácint nagyon lemaradt valahol az alvégen, esélyük sincs felzárkózni, bár nem is tűnik úgy, mintha annyira törnék magukat érte. Na persze nem hajtja őket a tatár, karácsonyig még ráérnek, de azért a fehérekre nagyon büszke vagyok, minden reggel tízkor lemérem őket mérőmadzaggal, meg este tízkor is, és volt olyan nap, amikor 12 óra alatt valami két és fél centit nőttek. Azt kell hinnem, hogy ezek tényleg jól érzik magukat nálam :-)

1 megjegyzés:

Nina írta...

Tavasszal én is ilyen fém bödönökbe ültettem a hagymácskáimat, gondoltam, ha jól mutat, jó is nekik... De nem... az öntözésektől vízköves lett a széle, ronda nagyon, alul meg az oldalsó hegesztésnél kifolyik a víz, minimálisan és kevés, de ott is iszonyú ronda lett a bödön :(
Ja, és az erkélyen a "hidegben" hajtásnak indultak, úgyhogy behoztam őket. Egy bödön és egy kaspó élte túl a nyarat, most hajtanak :)
Kíváncsi vagyok a tieidre :)