2010. január 24., vasárnap

Franciahonban élő magyarok!

Tudja valaki, hogy hol lehet itt költözködéshez dobozokat szerezni?

Bármi egyéb tanácsot szívesen fogadok a költözködéshez, ha van tapasztalatotok benne, mert otthon ez úgy ment, hogy az apu adott a gyárából kismillió dobozt, egy barát kölcsönzött egy kisbuszt, amivel átcuccolhattunk, a többi barátok és rokonok segítettek cipelni, megoldottuk cimborasági alapon. De itt momentán szűkében vagyunk a cimboráknak és a rokonoknak, ketten meg még a mosógépet se bírjuk kicipelni, úgyhogy muszáj lesz kitalálni valamit. Ezek a költöztetőcégek pölö hogy dolgoznak?

UPDATE:
najóóóóóóvan!!!! Aztamindenitmikvannak!
http://www.cartondemenagement.com/
http://www.demenagement-ingrid-maingret.fr/demenagement.html
Nem lesz itt gond :-)

10 megjegyzés:

Monika írta...

Mivel a banános doboz minden országban megtalálható,én anno elmentem egy nagyáruházba és tőlük kértem,hogy gyűjtsék össze a dobozokat,aztán mentem értük.Egy dobozba belefér annyi cucc,amit 1 ember fel tud emelni.
Költöztetőcégről majd valaki más biztosan tud valamit.
Jobb helyre mentek? Netán a kastélyba?:)

negyvenketto írta...

nekem mondjuk nem volt olyan rengetegsok cuccom, de én úgy csináltam, hogy elsétáltam a legközelebbi kisboltba (nem lidl, de valami hasonló. talán leader price?) ott szépen mosolyogtam, és azt mondtam, hogy tessenek mán adni nekem néhány kartondobozt, kéne a költözködéshez. és adtak. (érdemes nyitás körül menni, először délután próbálkoztam, és akkor azt mondták, hogy már mind kidobták)

Mademoiselle írta...

á, tényleg jó hogy mondod, egyedül a leader priceban láttam itt is, hogy voltak kint dobozok, amiket el lehetett vinni. Sajna akkor csak olyat láttam, ami max 15 centi magas volt és nyitott, de akkor majd odamegyek jó korán.

mammka, neeem kastélyba :-DDD csak egy szimpla kis álomházba :-)

sssajt írta...

véletlenül nincs fénykép a házról + a környékről? annyira kíváncsi vagyok...

Monika írta...

Szimpla kis álomház??????---nagyon jól hangzik! legyetek ott is nagyon boldogok!!!!

Névtelen írta...

Dinnyésdoboz from Tecsó.
Így télen inkább banános....


R.

Lilahangya írta...

a koltoztetok akar sajat dobozolassal is dolgoznak, ha kered... es megfizeted :)
Kivancsian varom az elso tudositasokat az alomhazbol :)

Névtelen írta...

Szia!

Mi sokat költözünk, mindig maganeröböl, még egy költöztetöcégröl se hallottam soha jot sajna.
Dobozokat szinte minden boltban adnak neked, ha szépen kéred, de vehetsz is barmelyik barkacsboltban
( http://www.leroymerlin.fr/mpng2-front/pre?zone=zonecatalogue&idLSPub=1153841905&placebarretodo=showls&renderall=on#first )Jarmüvet se nehéz talalni.
Hova költöztök? Oda, ahol többet esik a ho?! Izgi, sok szerencsét hozza! Ajanlom a következö igen praktikus dolgot:
https://www.changement-adresse.gouv.fr/changementAdresse/jsp/index.jsp?acceptJs=1
Orsika

Mademoiselle írta...

Majd lesz kép, majd :-)

Szereztem már pár dobozt a boltból, tényleg szívesen adtak, kösz a tippet :-)

Orsika, ez a címcserélős oldal szuper, köszi, el is mentettem gyorsan!
Sajnos nekünk muszáj lesz költöztetőcéggel konspirálni, mert nincs ugyan sok bútorunk, de azok elég nehezek, és én nem emelhetek túl nehezeket, a Daninak meg nagyon kell vigyáznia kezére, mikrosebész. De ha lehetne se tudnánk ketten kicipelni minden súlyos darabot, én például nem bírok el egy hűtőt, ami magasabb nálam, a mosógép is fene nehéz. Szóval nem igazán a jármű a gond, azt lehetne bérelni, hanem férfierőre van szükségünk.
De nem hinném hogy gáz lesz, öt percre van innen a ház, egy csomó mindent át tudunk szállítani a kiskocsin is, annyi kell csak hogy idejöjjenek, bepakolják a bútorokat, és egy kilométerrel arrébb meg kipakolják oszt annyi. Elég egy kisbusz hozzá.

Te mi rosszat hallottál róluk amúgy? Jó lenne ha elmondanád, hogy résen legyünk minden esetre :-)
Én csak egy ilyen céggel találkoztam eddig, az iráni barátnőm amikor költözött a lányával, ők béreltek fel két erőművészt kocsival, és azok nagyon szakszerűen áthurolták a dolgaikat, semmi meg nem sérült, semmi el nem tört, gyorsak voltak, kedvesek, pontosak.

Névtelen írta...

Szia!

Csak àtlagos és àltalànos rosszakat hallottam a hivatàsos költöztetökröl, de biztos ki lehet fogni jot is! De lehet, màr azota àt is cuccoltatok az àlomhàzba?? Kerted lesz?!? De jo, itt a tavasz pont!