2010. február 25., csütörtök

conspiracy...

Ma egész délelőtt így sutyorogtak egy sarokban...
Kíváncsi vagyok mire konspirálnak ezek!
Amúgy meg közben lett egy halam is, az Áfonya (de arra is hallgat, hogy Hé, Fonya!).
Sziámi harcoshal, tökre kék, tökre pici, és olyan lebegős sleppje van, amit maga után vonszol, mint valami hercegecske a köpenyét. Nem tudom lefotózni, mert egyfolytában ficereg.
Van egy üvegfalra erősíthető vízihőmérője, ami pont olyan kék, mint ő, azzal rögtön mély barátságot kötött, éjszakánként fölkucorodik a tartójára, és összebújva alusszák az igazak álmát.
Egyedül van egy kisebb akváriumban, ugyanis a harcoshal nem csak amolyan becenév, tényleg egy kis méregzsák, mindent megtámad, ami csak megközelítően is hasonlít egy másik sziámi harcoshalra, annyira védi a saját kis három literjét. A mindenbe egyébiránt ő maga is beletartozik, ugyanis ha tükröt tartok elé, akkor írtóra dühbe gurul, felcsapja a vitorláit (ti. kifeszíti a sleppjét), és elkezd le-föl úszkálni a behatoló orra előtt úgy oldalvást, hogy a másik lássa, hogy ő milyen egy vitéz hőscincér, meg hogy ezen a szemétdombon ő az Áfonya, közben pedig morog. Akkor aztán elveszem a tükröt, ő pedig megnyugodva konstatálja, hogy a puszta látvány elegendő volt a betolkadó elzavarására.

Szóval nagyon jó fej, kis zabagép, és hősbátor, mostmár csak a házőrzőkacsákat kell beszereznem majd az új házba, és kész is az állatkertem.

u.i.: Az állatkertről jut eszembe, szombaton voltunk a Doué la Fontaine-i állatkertben, ahol etettem zsiráfot (majdnem le is harapta az egyik ujjamat), a majmok meg egyáltalán nincsenek ketrecbe zárva. Meg a flamingók se. Meg a kecskék se.

7 megjegyzés:

pável írta...

és nem szamaragoltatok?

Maimoni írta...

Vigyázz a sziámi harcoshal tükrözésével! Az unokahúgomnak volt egy ilyenje, aztán mindig ment a produkció a tükörrel, és a hal rövid úton elhalálozott. Aztán lett neki még egy, de ezt nem engedi tükrözni, mert azt mondták neki, hogy a sok stressztől meghal. Hogy attól pusztult el az előző (vélhetően).

Mademoiselle írta...

@szamárfül, nohát látod szamár nem is volt ott. debénaállatkert!

@Maimoni, á csak néha játszom vele párnaponta pár pillanatra, nem stresszelem szegénykét :-)

pável írta...

biztos nagyon rugdosódtak és kicxsapták őket..

amilgade írta...

Nekem volt egy sziámi harcoshal párom. Egyszer csak nagyon szerelmesek lettek, és elkezdték építeni a habágyat az ikráknak. Na akkor raktam külön keltető akváriumba őket. Gyönyörű volt látni a násztáncukat. Érdekes, hogy az apa vigyáz az ikrákra. Sajnos hamarabb "kikeltek" a kishalak, mint ahogy kellett volna. Ezért nem fejlődtek ki teljesen. Az apa az aljba hullott kis testeket a szájába véve próbálta visszahelyezni a habágyba. Nem sok sikerrel. Egésznap pakolta a "holttesteket". A végén annyira elfáradt, hogy lefeküdt az akvárium aljára és ott "pihegett". Szörnyű volt. Engem nagyon megviselt. Akkor döntöttem el, hogy nem lesz soha keltetőnk!!!

puma írta...

Nekünk is van egy sziámi harcoshalunk,de egyáltalán nem harcos típus, nem bántja a többi halat, inkább szeret elbújni.

Izabella írta...

Hát hogy ez a Dudor meg Hupli milyen helyesek! :)