2010. október 16., szombat

12 liter benzin, és szeméthegyek

Általában nem szokott különösebben felizgatni a rendes évi francia sztrájkőrület, minket itt Saumur-országban nem érint a dolog, de most behatoltak a személyes életterembe, és ez aláássa a kedélyemet. Sztrájkolnak a finomítók, ebből kifolyólag nincs üzemanyag, ebből kifolyólag nem hordják el a szemetet, és alig jár a posta, a dokinak esőben és fagyban kell felbicikliznie a hegyre munkábamenet, aztán meg lebicikliznie róla, pedig csak most gyógyult fel "hörgőhurutból", és a szállítmányozók még csak most szállnak majd be a buliba önkényes útlezárásokkal, amit akkor sem tudnak majd feloldani, ha akarnák, mert addigra végleg elfogy az utolsó csepp üzemanyag is, mi pedig bizonyosan éhen halunk.

2 megjegyzés:

Monika írta...

Egen....a franciák már csak ilyen sztrájkolósak.
Egy volt barátnőm odament férjhez és mesélte,hogy a gimnazisták azért sztrájkolnak,hogy ne kelljen annyit dolgozni.De még ki se próbálták,mi az a munka,mondta ő.
Nagyon reménykedem,hogy nem haltok éhen.Küldök madárpostával majd ennivalót..)

Mademoiselle írta...

Hát igen... gimnazistaként azért sztrájkolni, hogy ne emeljék a nyugdíjkorhatárt (ami persze még emeléssel sokkal alacsonyabb lenne, mint az európai átlag), elég vicces, és közel sem meggyőző :-D Szerintem csak lógni akartak az isiből...
Kétlem, hogy egy több mint 60milliós országnak a 14 évesekre lenne szüksége erkölcsi támaszként egy sztrájkban.