2011. január 20., csütörtök

szépségem titkairól...

Eddig úgy tűnt nekem, hogy a házi kencefice-készítés legnagyobb kihívása a hidratáló krémek elkészítése, mivel ott zsíros-olajos alapot kell vízzel házasítani, és azok nagyon makacsok tudnak ám lenni, semmi pénzért össze nem keverednének! Persze vannak trükkök, amikkel ki lehet fogni rajtuk, de leírás után olyan bonyolultnak tűnt dolog, hogy mostanáig nem mertem próbálkozni vele. Mostanáig. Mert ma összeszedtem magam, és egy olyan leheletkönnyű, elefántcsontfehér és selyemsima nappali arckrémet alkottam, hogy azóta nem bírok betelni önnön csodálatommal. Ehhez képest az ajakbalzsam, a bibikrém, az orrkenőcs, és a golyós dezodor csak jujjgyakorlat volt. A hintőporról nem is beszélve.

Csodálatos hatóanyagokból állítottam össze, 100%-ban természetes összetevőkből kevertem: pamut olajat, brazil dió vajat, rózsavízet, rozmaring illót vegyítettem és immortelle-t, a halhatatlanság virágának esszenciáját csepegtettem bele.

12 megjegyzés:

VKOrsi írta...

nagyon tetszik az a tégely!

stippistop írta...

hmmmm... brazil dió vaj... milyen borzongatóan jó neve van! :o)

kata blanka írta...

Fitoblogra vele! Meg a beszerzési forrásokkal is :))

Mademoiselle írta...

Azért nem tettem oda föl, mert elég nagy görénység lenne tőlem olyan receptet közölni, amihez tudva tudom, hogy nem lehet otthon beszerezni a hozzávalókat.
De az olaj-víz-esszencia arányokat meg tudom adni egy alapkrémhez.

kata blanka írta...

Szomorúan magyar...

Mademoiselle írta...

Egyáltalán nem! Elterjedtebb összetevőkből is ugyanilyen csodás krémet lehet készíteni, olivaolaj, mandula, jojoba, makadámia és tsai. Rózsavíz otthon is van, illóolajok is :-)) Vesz az ember hozzá egy olcsó tejhabosító kéziszerszámot, és nem kell azon aggódnia, hogy nem bírja elég gyorsan keverni kézzel, mielőtt kicsapódna a víz.

kata blanka írta...

Akkor: meggyőzted magad? ;))

Mademoiselle írta...

mármint miről?

kata blanka írta...

[Eh, eredetileg is Rád kellett volna bíznom, hogy mit teszel :S]

Ha nem érted, nem baj, jól van így.

Mademoiselle írta...

A krémet a fitoblogra gondolsz?
Mondtam hogy fel fogom tenni, beszerzési helyekkel együtt olyan alapanyogkból amik otthon is vannak, csak előbb hát elkészítem. Nem rakok fel receptet hasraütésszerűen, előbb tesztelem, hogy tényleg úgy dolgozik-e ahogy én gondolom. Lehet hogy a másik összeállításnak amit fontolgatok elkészítve egészen más a textúrája, vagy büdi, vagy ilyesmi, lehet hogy változtatni kell az arányokon stb. Előbb látnom kell nekem is készen, nem akarok kiszúrni az olvasókkal :-)

De persze attól még megadom szívesen ennek is a beszerzési forrását, innen vettem az alapanyagokat:
http://www.aroma-zone.com/aroma/accueil_fra.asp
Itt meg a receptjeik vannak, hasznos leírásokkal, jó ötletekkel:
http://www.aroma-zone.com/aroma/recettes.asp

Mademoiselle írta...

Ja bocs, rájöttem, hogy nem itt mondtam, hogy fel fogom tenni, hanem még tegnap a galagonyásoknak (bocs, pirul)

kata blanka írta...

Ezt jól körbeköröztünk :)