Ha különösen szép zöldséget kapok a piacon, akkor sokat szoktam venni, és azt cselekszem, hogy uzsonnazacskókba porciózok zacskónként négy marék zöldbabot, két marék felkoczkázott újkrumplit, egy karika citromot, néhány gerezd fokhagymát héjában, lilahagymát, koktélparadicsomot, aztán utánaküldök még apróra vágott petrezselymet, két evőkanál olivaolajat, beleőrülök borsot, aztán lezárom a zacskót, összerázom, mint Krisztus a vargát, és végül az egészet becsűröm a mélyhűtőbe. Nem éppen a spanyol viaszkot találtam fel, de olyan jó érzés egy ilyen hideg-ragacsos téli napon előásni a hűtőből, fedeles jénaiba önteni, és megpárolni a sütőben, aztán megenni köretnek, vagy csak úgy magában, csudára illatos lesz tőle a ház, friss és üdítő!
u.i.: került poszt a Galagonyára is.
u.i.: aztán még egy.
2011. január 15., szombat
tavaszidéző...
... Mademoiselle at 15:09
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ha most hallottál valami furcsát, az én voltam, mert túl nagyot nyeltem.
Ez valami fenomenálisan jó ötlet!
Megjegyzés küldése