2011. február 12., szombat

az csillókrúl...

"Ha be lehetne bizonyítani, hogy van olyan bonyolult szerv, amely nem képződhetett számos egymásra következő csekély módosulás révén, akkor az én elméletem feltétlenül megdőlne." (Charles Darwin: A fajok eredete)



A film egésze 10-14 perces darabokban: 1, 2, 3, 4, 5.

Nos, nekem ez fontos, így helyet kell itt kapnia. Sommásan amúgy az a véleményem róla, hogy remek-remek film, de nem találták fel a spanyol viaszt. Az emberek ezt évezredekig tudták planetárisan (hót mindegy milyen vallást vagy elméletet állítottak fel a tervezőről), csupáncsak az elmúlt 150 évben felejtették el, amit nevezhetünk akár rövid közjátéknak is, hisz elég csekély idő ez az örökkévalósághoz képest.

(Megelőző intézkedésül [bár lehet hogy felesleges]: nyugodtan lehet véleményt nyilvánítani a kommentekben, hideget és meleget is, de légyszives csak akkor tedd, ha végignézted az egész filmet.)

6 megjegyzés:

stippistop írta...

holnap meglesem...

stippistop írta...

megnéztem. érdekes film és szeretnék hinni benne, hogy így van. azért használom a hit szót, mivel nyilvánvalóan nem látom be annyira a témát az én csöpp tudásommal. viszont érdekelne, hogy mit gondolnak ezek a tudósok a genetikai betegségekről? hogy ott valami tervezési hiba van?

Szera írta...

Az első részt néztem meg, holnap folytatom...
Soha nem hittem az evolúcióban, ha csak a józan eszünket használjuk, akkor azt látjuk, hogy alkotója van a háznak, egy gépnek, egy adag ételnek..., akkor ennek a csodálatos bolygónak ne lenne tervezője és alkotója? Csodás dolgot kaptunk a fejünkbe, nem árt használni...

Monika írta...

Köszi Mamzi!!!!!Még nem értem a végére, de nagyon -nagyon érdekes!!!!!!ÉS.....:)a többi a blogomon van.:)

Szera írta...

Nagyon hálás vagyok érte! Köszönöm! HITERŐSÍTŐ volt...:)

Mademoiselle írta...

nagyon örülök, hogy tetszett :-))


Stippi, a betegség nem "tervezési hiba", csak betegség. nyilván adódhatnak hibák ilyen kényes finomműszerek önreprodukáló folyamataiban, ez elkerülhetetlen. No meg ha nem lenne betegség, akkor esetleg halál sem lenne, az pedig valószínűleg nem szolgálná az emberiség javát.