2011. február 17., csütörtök

közel hozzád édes Tavaszom...

Olyan vérpezsdítő napra virradtunk ma a sok eső után, hogy csak a bőröm tart vissza attól, hogy mindenfelé menjek, úgyhogy végigcsörtettem a birtokon, meglesni milyen meglepetéseket hozott magával máris az áldott tavasz. Már olyan epedve vártam!

Bimbó, bimbó, mindenütt csupa feslő bimbó:A vérbükkös is gyönyörödik már:A rózsa is nekilódult:
Egyedül a Titkos Hátsókerti Ibolyazugolyban nem találtam senkit (teljesen vadregényes, itt szoktam banditásat játszani)...
...de aztán kiderült, hogy idén az ibolyák fent a Nárciszdombon vertek tanyát, de későn vettem őket észre, és köszönés nélkül távoztak, csak egy vénséges-vén ibolyanagyit hagytak hátra, de ő már nemigen akart pózolni nekem. A nárciszbimbók viszont úgy duzzadnak, majd' kicsattannak, még pár nap és kicsurog belőlük a napsugár.

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

itthon meg léptünk nyomát belepte a hó

Mademoiselle írta...

Mondjuk egy icipici hónak azért örültem volna, de itt nem szokás :-)

Névtelen írta...

Nézd, Mamzi, mit találtam Neked :) http://www.youtube.com/watch?v=KOFy8QkNWWs&feature=related

Mademoiselle írta...

Jaaj, őt ismerem :-))) Az elmúlt fél évem Durrell-kábulatban telt, és az ő egyik könyvében olvastam először róla, aztán utánaéztem, mert van egy ilyen stiklim, hogy minden állatnak utánanézek a Durrell-könyvekből, és akkor találtam ezt a videót. Hát haláli, ahogy mindent utánoz. Ezt a videót meg egy másikat hetekig minden nap megnéztük a Danival, gurultunk a nevetéstől. nem is tudom hogy felejthettem el ide betenni, pedig akartam.

itt a másik videó:
ebben szeget ver, fűrészel, kalapál, autót indít be, fütyörészik, kész repertoár :-D
http://www.youtube.com/watch?v=WeQjkQpeJwY&feature=related

Mademoiselle írta...

ja, várjál csak, amit te betettél, az meg lett buherálva, ilyen férfihangon azért nem énekel, itt az eredeti Attenborough-os:
http://www.youtube.com/watch?v=mSB71jNq-yQ&feature=related

tasiorsi írta...

Én már alig várom, hogy újra nárcisztengerben fetrenghessek, miközben a napsütés cirógatja az arcomat, de neeeem, nekünk muszáj túlélnük, hogy két hetente változnak az évszakok. :(

Névtelen írta...

Kösz, csaknem minden fellelhetőt végignéztem, mert nemcsak az elképesztő hangutánzó képesség, de az a faroktollazat! :) Nem győztem hanggal-látvánnyal betelni :)

zazálea írta...

Jól van hát, irigykedünk, itt sötét és szürke, meg barna minden, ibolya?, ugyan már, rózsa?, az sem igen, nem baj, majd nézegetjük, hogy neked milyen jó, kevéssel is beérjük. :o)
zazalea.blogspot.com

Mademoiselle írta...

Az irigység csúnya nátha, gyorsan ki kell kúrálni, mert krónikussá válhat :-)

Üdv nálam, Zazálea :-)

Mademoiselle írta...

Hű, megnéztem a blogodat, csudagyönyörűségeket alkotsz! :-)

zazálea írta...

kinek mi a gyönyörűség, tudod, meg a csodaság :o)

Mademoiselle írta...

nekem tetszenek :-)

zazálea írta...

nekem is itt, nálad :o)