2011. augusztus 10., szerda

A karalábérul. Arrul, hogy van!

Nagy nap ez a mai, kedves olvasóim, mivelhogy négy kerek év után ma fogunk először karalábét ebédezni! Sőt mi több, ez saját termés! Sőt mi több, még bio is! Egy egész kertesházat kellett venni azért, hogy végre újra ehessek a szeretve-szeretett legislegkedvencebb zöldségemből! Mintha előre hozták volna a szülinapomat! Mindjárt bömbölni fogok itt a meghatódástól!

Rejtély, hogy ezek a gasztronómiailag oly fejlett franciák miért mellőzik ilyen méltatlanul a karalábét. Hat év alatt ebben az országban karalábét én még nem láttam. Teljességgel felfoghatatlan...

karalábés salátalevest fogok belőle főzni,
répával, fokhagymával, és friss bazsalikommal

7 megjegyzés:

márta írta...

Pont karalábélevest fogok én is főzni ma. Jó étvágyat hozzá magunknak!

Mademoiselle írta...

jó étvágyat magunknak :-)) az enyém már kész és hmmm.....

szeee írta...

jujj, de szeretem én is. minden formában.

Réka írta...

Egészségetekre!!!
Jól látom, hogy a tűzhely a sarokban van? És bevált? Én oda tervezem, de le akarnak beszélni....:S

Mademoiselle írta...

Így vettük már a házzal együtt, nekem nagyon bevált. Milyen érveket hoznak fel ellene?

így néz ki egyben a konyhám a tűzhellyel, szerintem praktikus és helyspórolós:
http://mdmselle.free.fr/IMG_6866.JPG

Réka írta...

Szupi!
Elsőre mind azt mondják, hogy elpocsékolnám a helyet a sarokban....
Pedig szerintem is spórolósabb így, mint egy szekrény, ahova mindent úgy kell bedugdosni, vagy méregdrága kifordítós polcokat venni. És a szagelszívó is remekül mutat így Nálad! Köszi:)))

tasiorsi írta...

Én csak nyersen szeretem a karalábét, úgy viszont egyenesen imádom!
A konyhád meseszép, de hol van belőle a borsózöld lábas???