2007. február 8., csütörtök


Hát én nem állítom, hogy mind hülye, elvégre a nagy számok törvénye alapján kell lennie ilyennekis-olyannakis, de azért megrendítő az alábbi ausztrál készítésű filmecske az Amerikai Átlag-Joe, azaz az utca embere általános műveltségéről. Eleddig azon szörnyülködtem, hogy amikor egy forgatócsoport Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út egyik utcanévtáblája alatt állva kérdezgette a jónépet arról hogy hogyan is kell írni a "Bajcsy-Zsilinszky"-t, az emberek 90%-ának fogalma se volt róla, pedig azt, hogy ki volt a nevezett férfiú, már nem is nagyon feszegették a kérdezők. De a háromszög oldalainak számáról adott amcsi válaszokhoz képest ez igazán elhanyagolható tudatlanság.
Persze félreértés ne essék, nekem nincs bajom az amerikaiakkal úgy általában, bár meggyőződésem, hogy csak idő kérdése, hogy darabjaira hulljon az egész jólfelépített erőd, de az is kétségtelen, hogy jól fel van építve. Elvégre lehet hogy nem tudják a népek, hogy ki lépett először a Holdra, de ahhoz volt elég eszük, hogy összeszedjék a világ legkiválóbb koponyáit, akiket nem becsültek semmire a saját hazájukban, és jópénzér' felvitették magukat a Holdra. Végsősoron akkor ki nyert az ügyön? Következésképp olyan országok mint Magyarország egy büdös szót se szólhatnak, legfeljebb verhetik a mellüket a Nobel díjak kiosztása után, hogy ezis magyar, meg ezis magyar, és szépen lassan nevetségessé válhatnak, mert ez a mellveregetés egyszerűen röhejes. A nagy magyarságuktól éppen akár éhen is halhattak volna Magyarországon azok az agyak. És eleinte még jól pofán is vágták őket, amiért otthagyták a bölcsőt mely ringatott.Tehát ha a végén választani kell, hogy ki az okosabb, akkor én bizony az ameriakat választanám.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tuggyák otthon.:-)
Zs.

hedgie írta...

Nem állnék jót magamért a tett helyszínén, az biztos. Valószínűleg hamarabb tépném ki az utolsó szál hajukat, minthogy esélyt adjak "szépíteni".
Nem is bírtam végignézni.