2007. december 30., vasárnap

Ugyan! Ez nem kritika, csak ténymegállapítás

A mai Harry Potteres Könyvesblog-post mindössze 7 darab sorból áll (plusz még egy nyúlfarknyi), és ebben a 7 darab sorban 4 darab gépelési hiba van.
Könyvesblog, brúderkám.


Erről most eszembe jutott az esküvői meghívós huzavona, ami idő előtt néhány ősz hajszálat eredményezett a fejem tetején még 24 éves korom előtt.
Miután kiválasztottuk a kívánt mintát, betűtípust, színt stb., el kellett küldenem a nyomdának a ráírandó szöveget gépelve, pontosan. Úgy beszéltük meg, hogy még mielőtt kinyomtatják az összeset, küldenek nekem egy mintapéldányt (ami benne van az árban!!!), hogy megfelel-e. A szöveg nagyjából annyi volt, hogy Ő és Én egybekelünk, légyszi gyere el az esküvőnkre ide és ide, ekkor és ekkor, csók. Persze ennél kicsit cirkalmasabban megfogalmazva, de az egész nem volt több 30-40 szónál.
A mintapéldányban nem kevesebb, mint 7 darab hibát számoltam össze, még a címet is rosszul írták. Éktelen haragra gerjedvén azonnal felhívtam őket, és a felelős fejét követelve megtudakoltam, hogy ez hogyan is fordulhatott elő. Egy tökbamba Pattanásos Ödönke tárgyalt velem a vonal másik végéről, és azzal védekezett, hogy neki annyi a dolga, és olyan rettenetes mennyiségű meghívószöveget kell begépelnie naponta, hogy nincs ideje elolvasni amit gépelt, csak küldi tovább a nyomdának. Képes volt ezt így előadni nekem. Oltári szerencséje volt, hogy nem személyesen rohantam intézkedni, mert igencsak szemkikaparós hangulatban voltam, így azonban csak nyugalmat erőltetve a hangomra, úrinői modorban felkértem tisztelettel, hogy legyen szíves újra begépelni a szöveget betűről betűre úgy, ahogy ismételten elküldtem neki, majd csakis az én kedvemért tegye meg, hogy el is olvassa amit írt, én pedig hajlandó vagyok kifizetni ezzel a túlórával járó többletköltségét. Végül még abban is megállapodtunk, hogy erről is küldenek egy mintadarabot, mert bevallom elveszett a bizalom.

Azóta is áldom az eszemet.
A második mintapéldányban már csak három darab helyesírási hiba volt, viszont az előző hét kijavíttatott. Ekkor már levetkőztem minden úrinői modort, kértem egyenesen a főnököt, és közöltem, hogy nem tűröm, hogy tönkretegyék életem egyik legfontosabb napját azzal, hogy halálra bosszantanak még mielőtt férjhez mehetnék, úgyhogy azonnal küldjenek egy tökéletesen helyesírott mintapéldányt, amire végre rábólinthatok, mert nyakunkon az esküvő, és előre szólok, hogy személyesen fogom átvenni a többi meghívót tartalmazó csomagot is, ott helyben az irodájukban felbontom, és ha csak egyetlen pontocskát is hibás helyen találok rajta, akkor nem fogom kifizetni, és szent fogadalmat teszek, hogy minden létező fórumon a lehető legrosszabb hírüket keltem, és minden élő lelket, akire hatással lehetek, le fogok beszélni a velük való üzletkötésről.

Haladéktalanul megkaptam immáron a harmadik mintapéldányt is, ezúttal kifogástalan tartalommal, és rendben átvettem a többit is. Azt, hogy a megrendelt mennyiségen felül még két darab extra mintapéldány árát is kiszámláztak az akadékoskodó vásárlónak, már csak otthon vettem észre, de akkorra ez már nem is érdekelt :-)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülök, hogy ez nem csak nekem tűnt fel. :)

Mademoiselle írta...

Láttam ott a kommentekben, hogy mások is észrevették, és nem nagyon akceptálják a dolgot :-)

Névtelen írta...

De jó, h. nem nyomtattatam meghívókat az esküvőmre! Ha emlékszel még a sztorira, ez már igazán nem hiányzott volna a többi mellé! :)