2011. augusztus 8., hétfő

lássék, minden csak viszonyítás kérdése...

A Postcrosserek mostanában rákaptak, hogy a képeslapokra akkurátusan rávezessék, hogy hány celsius fok van helyben, napos-e az idő, avagy szeles, percre pontosan hogy aznap hány órakor lesz napnyugta, a tengerpartiak pedig a következő dagály időpontját.
Ma például Finnországból érkezett egy képeslap, amin a leányzó egy egész képeslapnyi bekezdésben azon lelkendezik, hogy milyen ritka tsuuudálatos nyaruk van az idén, éjszaka gyakran 5(!) fokig is fölmegy a hőmérséklet, napközben meg 24-26 fok van. Tsuuudára jó neki!

Én meg itten beledeglek a harminchétbe'.

3 megjegyzés:

puma írta...

Hát miről írjon egy ismeretlennek?
Ez olyasmi, mint gyerekkoromban a Nemzetközi Ifjúsági Játék (azt hiszem, ez volt a neve). Kaptál egy képeslapot, rajta 5 címmel. A legfelsőre elküldtél egy képeslapot, azt törölted, alulra meg a saját címedet írtad. Mire felülre került a címed, már jó sok helyre eljutott 1-1 képeslap. Aztán jöttek sorban a lapok:) Én szerettem, kaptam mindenfelől, legtöbbre csak annyit írtak, hogy Nemzetközi Ifjúsági Játék.

puma írta...

Jaa, azt elfelejtettem írni, hogy tsuudálatos nyarunk van az idén, csak néha idetéved az ősz:). Tegnap este pl. vééégre megérkezett a hűvös. Ma a hold 16.04-kor kel:)

Mademoiselle írta...

Észben tartom ;-)