2006. november 29., szerda


Meglepő, de még mindig szabadlábon vagyok. Tegnap senki nem tartóztatott le drogcsempészésért és terjesztésért, pedig egész este azzal szórakoztam, hogy a falatozók körül sündörögtem, és aki már minimum kettőt befalt a mákosnasiból, azzal szóbaelegyedtem, és megkérdeztem hogy ízlik a süti.
- Ó remek! nagyon különleges és ízletes magyar specialitás! Csodálatos! Feltétlenül írd le a receptjét, kérlek!
- Rendben, nem nehéz ám elkészíteni, csak talán a mákot lesz macerás beszerezni hozzá, nekem is egyenesen Magyarországról kellett hoznom néhány zacskóval. Itt sajnos nem lehet kapni, az EU-ban tiltott növény, ugyanis ópium van benne, ami már igen kis mennyiségben függőséget okozhat... De lehet használni cseresznyét is hozzá vagy túrót, holnapra leírom a receptet. További szép estét!
Azzal faképnél hagytam őket kigúvadott szemekkel.
A Zseni szerint mostmár felesleges is bejárnom az isibe, mert ha valaki egy idegen nyelven ilyen rezzenéstelen arccal és folyékonyan tud hazudni, az perfekt francia.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mak kerdes?...Dehogynem, lehet kapni...otthoni aron, 3-4 euros kiloja a Biocoop nevu kedvenc boltomban. Mellesleg, ebben a boltban annyi "kincs" talalhato, hogy nemcsak a mak miatt erdemes ide benezni:-)))

Névtelen írta...

Komolyan lehet kapni?! Darálva? Felénk én még sosem láttam, sőt egy csomóan nem is tudták mi az. Egy nő megkérdezte, hogy a mák nem-e az a piros gyümölcs véletlenül! Rejtély maradt, hogy milyen piros gyümölcsre gondolt...
Mademoiselle

Névtelen írta...

Persze, hogy lehet kapni...Ja, nem daralva, hanem szemesen, mint Mo-on...En hoztam ki egy makdaralot, es azzal daralom le frissen...az a legjobb. A "Biocoop" szuper bolt...ott vannak a legfinomabb teak, meg ezer finomsag, es minden bio...Mi minden heten ott vasarolunk:-)))...Mar amikor belep az ember a boltba, az a jo illat, mar azert megeri bemenni...:-)))

Névtelen írta...

Voilà, a Biocoop site-je : http://www.biocoop.fr/magasins-biocoop.php...ugy latom, hogy nincs benne minden bolt, mert itt a kozelunkben ketto van, es csak az egyik van a listan. Biztosan van hozzatok kozel...

Mademoiselle írta...

Jéééé!!! Van itt a városban is egy!! bár ahogy néztem a térképet, azért nem látam soha, mert nem is jártam még a városnak azon részén. Holnap elmegyek!! Köszi Alice! :-)

hmmm... lehet hogy módszeresen fel kellene derítenem az egész várost, mert ki tudja mik lehetnek még eldugva a környéken...