2007. március 22., csütörtök

Let's play, huh?


Hát azért ebben a pillantban nem annyira szeretem az isit.
Valamelyik nagyeszű kitalálta még a múlt héten, hogy játszuk azt a játékot, amikor van x darab szó, és mindenki ír egy történetet amiben benne van mind az x darab szó. Nosza erre előkapták a Taboo-t, és mindenkinek kellett húzni kilenc szót, és holnapra prezentálni kell belőlük egy kis sztorit. Én mindig nagyon utáltam az ilyen játékokat, mert szerintem nem vicces, hanem megerőszakolt és idétlen írásművek szoktak születni, ami engem személy szerint nem annyira szórakoztat, de hát ízlések és pofonok ugye... Nekem ez inkább a pofon kategória. Most vagy nekiveselkedek és megírom, aztán lefordítom franciára elszúrva ezzel a munkámra szánt időből 8-10 órát, vagy hirtelen gyilkos kór támad meg, amiért sajnálatos módon ki kell hagynom a holnapi isit, meg a teljes jövő hetet (már ugye az utazás miatt), könnyedén kibújva ezzel a számonkérés terhe alól.
Nem tudom mit tegyek, jajdenehéz dönteni, jajdenehéz dönteni...
cccö-ccö-cö...
Itt vannak a szavak, várom a javaslatokat:

bijou - mint bizsu, azaz csilivili-csecsebecse ékszer
mètre - mint egy darab méter
amour - ezt talán felesleges lefordítani
valser - a keringő általában, nincs megkötve hogy bécsi avagy angol-e
bizarre - ez nem azonos a magyar bizarr szóval, csak simán furcsát jelent
chic - ez nem csirke, mint ahogy először hittem, hanem sikk
bachi-bouzouk [bási-buzuk] - erről a mai napig nem tudom biztosan mit jelent, de ha jól értettem, akkor egy janicsár és egy basa kereszteződéséből létrehozott középkori török fő-fő lovaskatona. Majd utánanézek a szakirodalomban (ti. Egri csillagok).
clown - mint bohóc
passe-partout [pásszpártu] - mint mindent nyitó tolvajkulcs

UPDATE:
Nem tudom, másnak is föltűnt-e az az eleddig példátlan esemény a blog életében, hogy ehhez a posthoz csak férfiemberek kommantoltak, eddig számszerint hárman (ki önként, ki a célzásból értve), és mind a hárman csak úgy zsigerből kerekítettek egy sztorit, amin én már napok óta rágódtam. Nem tudom, hogy van-e biológiai oka annak, hogy a fiúk bármikor zavar nélkül megoldanak egy ilyen feladatot, míg a lányok, akik amúgy igen-igen beszédesek, csak mélyen hallgatnak, de azt is tény, hogy amikor a tancsinéni feladta a leckét, a férfitársadalmat egyetlenként képviselő Suhail is rövidúton megoldotta, azaz ott helyben azonnal produkált egy elfogadható történetet, felmentve magát a házifeladat legyártása alól, miközben mi lányok, csak ültünk ott elképedve és meresztgettük a szemünket.
Tehát három pályamű érkezett, az Ákoséra már le is csapott a lengyel Katarzina barátnőm, Suhodminyák remekművét éppen fordítom magamnak franciára, Kristóf írását pedig magammal viszem, mert biztosra veszem, hogy találkozni fogok délután az isi előtt egy-két zavartan tébláboló csoporttárssal, akik hozzám hasonlóan nem tudják eldönteni, hogy a gyilkos kórt vagy a csúnya lebőgést válasszák-e, és én ki tudom majd segíteni őket kínos megszorultságukból.

u.i.: Suhodminyák: én bevallom, hozzáadtam a férfihez a sikkes lányt. Szeretem a happy endet... Na meg az van, hogy az "örüljön hogy ennyivel megúsztá"-t nem tudom franciául, azt viszont igen, hogy "egybekeltek és boldogan éltek stb".

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia,
küldtem neked e-mailt.. akkora hülyeség, hogy nem fért bele public-ba... :o))

Remélem van otthon MS word-öd. Ha nincs, arra az esetre átküldtem egy sima kis txt.-ben is... magyarul...

Üdv: Á :o)

Névtelen írta...

Küldtem valamit, de nem látom megjelenni. Van valami trükkje?

Névtelen írta...

Ha most sem fog megjelenni, soha többet nem próbálkozom.

Egy sikkes, két méteres figura találja meg a szerelmet "nyitó" álkulcsot, és csábítson el egy lányt. De amikor keringőzni mennek, a gyémánt nyakkendőtűje változzon bizsuvá, ő maga pedig bohoccá. A varázslatot csak úgy törheti meg, ha az ellenséges vonalak mögé hatolva, de szigorúan bohócként, útközben furcsa mutatványokat előadva, és így megnyerve az ellenség jóindulatát, eljut a lány apjához, a bási-buzukhoz, és szépen odaadja az álkulcsot. Persze a csaj ettől nem lehet az övé, örüljön, hogy ilyen olcsón megúszta az egészet.

Névtelen írta...

Hűűű mázlim van, hogy megjelent!
Köszönöm Uram! Magától a Mestertől kapni egy saját történetet, a legnagyobb megtiszteltetés, ami a blogomat érte rövid fennállása alatt!!!
:-)))
Mademosielle

stofi írta...

A pasa (vagy kicsoda) annak ígéri a lányát, aki olyan precizitással rendelkezik, hogy képes lelépni hajszál pontosan az egy métert. Mivel a bohóc egy egy cipője egyeenként fél méter ez neki sikerül a legjobban. A pasa-szultán-mijafenének ez természetesen ez nem tetszik ezért elvárja a bohoctól, hogy rendes gyémántgyűrűvel kérje meg a lány kezét, ne holmi bizsuval. A lány védi a bohócot (hiszen fülig szerelmes belé) és elárúlja, hogy az édesapja hol tartja a családi gyémántgyűrűt. A bohóc az éj leple alatt beoson a kincstárba a tolvajkulcs segítségével és meglovasítja a gyűrűt. A hadvezírnek eláll a szava amikor meglátja a jeggyűrűt, de nem tehet semmit már, hisz látja, dúl a lámúúúr. A bohóc furcsa cipőjére felfigyel mindenki és az udvar átveszi a divatot. Ennek persze csak keringőzés közben látják kárát....

Szóval a reggel 10 órai rögtönzés! :) Romantikus sablont használva. Csábító volt a fekete/perverz változat is (a méter..a méter), de úgy gondoltam, hogy isibe az ilyen jobban illik. Kérjük majd a végleges verziót magyarul.

Névtelen írta...

Na persze!
A túlélési ösztönük rákényszeríti őket a rögtönzési képesség fejlesztésére! :) :) :)
(lásd: " Hol voltál eddig?" típusú tipikus női kérdés megválaszolására irányuló kísérletek!)

R.

stofi írta...

ez nem az aminek látszik...

Névtelen írta...

Mi nem az aminek látszik Kristóf? :-)

Névtelen írta...

Mamzelle!

Ez egy igen hülye házifeladat volt, de ha csak annyi előnye volt rám nézve, h. ennek köszönhetően én is lelkes Suhodminyák rajongó lettem, már megérte!!!!
Köszi!
R.

Mademoiselle írta...

Ugyehogyugye?! Nálam is a legkedvencebb :-)