2007. március 18., vasárnap

hétvégi történések


Nagyon döglődik a laptopom, sohase vegyetek Toshibát, mert kivárja a garancia lejártát, és azonnal elromlik. Az enyémnek már bekrepált a dvd olvasója, amit még meg tudtam oldani egy uesbés micsodával, de ami még rosszabb, hogy a szellőzőkéjéből is száll már ki az élet, úgyhogy most állandóra ki van polcolva két könyvvel (A két Lotti és a Micimackó), hogy bírjon szegénykém szuszogni. Márpedig nem hagyom, hogy végleg belefulladjon a saját legébe, mert nem tudok ékezetes betűk nélkül létezni, és nincs rá semmi garancia, hogy ha meghal, akkor 24 órán belül itt terem egy másik laptop Magyarországról, csakis IBM persze, magyar billentyűzettel. Mindenesetre az emberem spendírozott rám egy 320 gigás háttértárat, úgyhogy azon azért elférnek a kis dolgaim, amiket folyamatosan biztonságimentek, meg rendszermentek.

Tegnap megkaptam a gyönyörűséges új íróasztalomat tömör fenyőfából, fiókokkal meg mindennel, és örömömben olyan vehemenciával pattogtam le-föl (állásból törökülésbe és vissza) miközben az emberem szerelte össze, hogy becsípődött a derekam, és most körülbelül meg se birok mozdulni, az asztalomnak meg még a közelébe se tudok menni a saját lábamon.

Délután lefoglaltuk a szállást Saint Malo, sőt talán egész Bretagne vélhetően legbájosabb fogadójában, ebben itten, és mivel külön kértem a Chambre Coloniale-t, meg is kaptam. Nagyon csecse. Ezeket itten meg darabonként meg fogjuk tekinteni, engem különösen érdekel a nagyonközépkori Dinan, a régenelegánsüdülővolt Dinard, a kalózoktanyája Saint Malo, a kisszigetennagytemplom Mont Saint-Michel, a járulékos kastélyok meg az összes világítótornyok.

5 megjegyzés:

hedgie írta...

Véleményem van, kérem.
1.,Toshibám van, elszúrtam a garancia életre keltését, és mindjárt 1 éves. A nem létező garanciám 2 év lenne, de én 3 évig fiztem ezt a masinát. Most mi lesz??
2.,Én is a Chambre Coloniale-t választottam volna.

Névtelen írta...

1. Hát azért nem feltétlenül törvényszerű, hogy beadja a kulcsot, de tény, hogy a szüleimnek is Toshibájuk van, és amióta lejárt a garancia, azóta kétszer kellett javíttatni.

2. Naugyehogyugye?

Névtelen írta...

Huu, nagyon klassz ez a manoir!!!:-) Pogika, a Cap Fréhel-t mindenkeppen jarjatok be, szuper! A vilagitotornyot most ujitottak fel...Mi januarban voltunk baratokkal es emiatt nem tudtunk bemenni, de mar azota biztosan kesz. A taj elkepesztoen gyonyoru:-)))
Mont Saint-Michel-t is most ujitjak, erdeklodjetek utana a nyitvatartasnak. Mi mar ezerszer voltunk, de mindig tartogat ujdonsagot...imadni fogjatok!
Dinard a gyonyoru villaival es partjaval varazslatos mindenkeppen meger egy delutani setat. + Dinan belvarosa egy tipikus bretagne-i tortenelmi varosresz...Uljetek be egy jo kis crêperie-be:-)))
Jo utazast!!!!
Varjuk a kepeket es a beszamolot!
Alice
P.S.: Mi ezen ido alatt Ouessant szigetere megyunk, ha az ido engedi (a comp miatt)...mar varom.:-)))

Névtelen írta...

hi. fujitsu-t nevegyetek, az nem várta ki a gari lejártát, hanem vásárlás után közvetlenül elromlott és még kb 6x, mielőtt vmi szerencsétlen megvette :)
mijaza a pippony??

Névtelen írta...

szia :-)

pippony lásd a háztartási rovat kommantjai között. Épp tegnap tűnt fel a Sünilánynak is így 5 hónap után :-)