2007. május 1., kedd

Éljen Május Elseje!


Tegnap a boltban a pénztárosnő mindenkinek adott egy kis csokor gyöngyvirágot. Csak úgy. Az egyik férfivásárló úgy meghatódott, hogy hódolatteljesen kezet csókolt a pénztárosnak, aki fülig pirult és leejtett egy paradicsomlés üveget.

Amúgy ha valakit érdekel, a mai nappal hivatalosan is megnyitottam az új francia gasztroblogomat, a La Revue Rose-t. Gondoltam szólok.
.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szuper! :)

Névtelen írta...

Csak az új blog nyitó idézetéről jutott eszembe: Mit esznek a 7 hónapos francia állampolgárok? Mert a bébikaják bizony ízetlenek!

R.

Mademoiselle írta...

Nos, a vonatkozó irodalom ezt írja:

"Az angol csecsemőt ízetlen pempőkkel etetik, olyasféle "se íze se bűze" táppal, mint egy öntudatlan csirkét. ... Bizonyítékul Regis felsorolta az egyik vezető francia bébiételgyártó, a Gallia választékát. Szerepelt benne velő, lepényhal, tonhal, máj, borjúhús gruyére sajt, birspuding és fekete áfonya, céme caramel és túró. Már másfél éves koruk előtt ilyen választékot kínálnak a kisdedeknek!
Ezután előreugrott néhány évet, amikor az ifjú gourmet iskolaköteles korba ér. ... A falusi iskolában, ahová az ő ötéves kislánya jár, mindennap háromfogásos ebédet adnak. Tegnap például zellersalátát evett egy szelet sonkás quiche-sel, aztán kolbászos rizst és sült banánt. Voilá!"

Ez tényleg így van. Bár az iskolai menzát nem ismerem, de a kórházi menza valami mennyei!