2008. július 24., csütörtök

sajtószemle...

Miután csak délután kettő körül értesültem a ma reggeli cicis szinkronblogolásról taljánék jóvoltából, (mert valamiért egész délelőtt pikkelt rám a teljes magyar szerverrendszer) estére már csak két valamirevaló napilapot sikerült beszereznem a France-Soir-t és a Libérationt, úgyhogy ebből a kettőből következzen itt némi szemezgetés:

- A France-Soirban a nyugdijbiztosítók közzétették a nyugdíjreform jelenlegi állásáról készített mérlegeket, és elégedetlenek. Vagyis tovább kell majd dolgozni kevesebb pénzért. Itt is az ilyeneket szokták reformnak nevezni ugyanis. Amikor a nép szív.

- Hervé Morin közölte a bezárandó katonai támaszpontok és megszüntetendő alakulatok listáját.

- Természetesen itt is írnak róla, hogy Barack Obama bejárja kontinensünket, de erről new-zealandi kollégám már mindent elmondott, itt is ugyanazt írták róla.

- A tircastini atomerőműben a karbantartás során kinyílt egy cső aminek nem kellett volna, így egy kevéske alacsony dózisú radioaktív szennyeződés került a vízbe.

- A legelképesztőbb azonban, hogy a címlapon van egy kép, amint Olaszországban nyugodtan napoznak a turisták a tengerparton, miközben mellettük hever két 11-12 éves vízbefúlt kis cigánylány holtteste törülközökkel letakarva és a népek rájuk sem hederítenek, sétálgatnak, kenőcsözik magukat szenvtelenül. A cikk azt pedzegeti, hogy mindez köszönhető Berlusconi xenofób politikájának.

- A Renault ötezer munkahelyet szüntetett meg Európában.

- A Libérationban van egy jókora melléklet a nagy francia rugby fenoménről azaz "Caveman" Chabalról, akit mi is szerettünk ideiglenes blogunkban. Kábé olyan tiszteletben áll a franciák előtt, mint otthon a Puskás Öcsi. Csak ez kicsit nagyobb darab ember.

- Az államilag alkalmazott felsővezetőknek megrövidítik a túlmunka után járó szabadságukat, mely fogalom Magyarországon teljes egészében ismeretlen, ám itt kivonultak a szakszervezetek miatta. Hogy érthetőbb legyen, itt a túlmunka a hivatalosan 35 órás de gyakorlatban 40 órás munkahét különbözetéből adódik, ezért van például az is, hogy a dokinak 45 nap szabija van egy évben.

- Aztán szintén a Libérationban van egy reklámhirdetés egy távolkeleti filmről, a kép legközepén egy nő kitárt szőrös fedetlen alfelével premierplánban, és itt egy görbe kanyarral vissza is utalnék mai előző posztomra... lám-lám Szodoma és Gomorra.

- Középső oldalon randa képregény.

- Aztán az Időjárás és Játék rovatban (igen így együtt, mert mindkettő csupa mulaccság!) van egy közepes nehézségű Sodoku tábla, meg még egy csomó minden más is, de azokat már nem értem kristálytisztán.

Meg kell mondjam, nem vagyok ám boldog a mai felhozataltól...

(a képre kattintva kinagyítva látható közönyösturistás-halottkislányos fotó)

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

természetesen az olasz lapok nem írtak erről tengerparti szörnyűségről...

Mademoiselle írta...

Komolyan? Egyik sem?
Bár gondolom Signore Médiacézár nem is engedné.
Ez azért nagyon érdekes... picikét manipulálva van a média. Csak sajna ez az egész világra igaz.

vadjutka írta...

hellobello,

megkaptad a levelem, vagy esteleg kiszűrt a spamszűrő a nevem miatt?

azt írtam, hogy van egy lilás-zöldes-pillangós félretéve neked, ha érdekel. (egyáltalán nme baj, ha nem, csak azért beírtam h reserved, hátha vki leütné azelőtt h te kifejezed érdeklődésed.)

http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=13545609

Mademoiselle írta...

jó hogy írtál jutka, mert tényleg nem kaptam meg :-( pedig láttam is a karkötőt, meg azt is hogy rezerválva van, csak nem hittem hogy nekem :-)
Ha hazajön az uram megbeszélem vele az anyagiakat, és ha megkaphatom, akkor írok úgy hat után, jó?

vadjutka írta...

OK!

basszus, nme hittem volna, hogy a hülye spamszűrők miatt ideges leszek... :-(

Mademoiselle írta...

szerintem nem a spamszűrő a ludas, mert a spamok között nem volt, szerintem egyszerűen csak nem kaptam meg.

Mademoiselle írta...

van amúgy új, gmailes emailcímem, csak még nem volt időm körlevelet küldeni róla.