2008. szeptember 27., szombat

Ez egy teljesen Postcrossingos bejegyzés, de végtelen hosszú...

Már hetek óta direkt nem vettem könyvet a kezembe, mert úgy döntöttem, hogy nem tudok nyugodt szívvel belemerülni az örjöngő lelkiismeretfurdalástól amiért nem haladok olyan tempóban a fordítással ahogy terveztem (csak még október végéig kell kibírnom, aztán újra heti hét könyv, ahogy szoktam), szóval ismerve az univerzumot, azon már meg se lepődtem, amikor éppen ebben az én nagy megszorultságomban bukkantam rá legújabb addikciómra, nevezetesen a Postcrossingra.
A lényege az hogy kézzel írott képeslapokat küldözgetünk szerte a Földbolygó minden szögletébe, és kapunk viszont, és van hozzá kód, meg statisztika, szóval több mániámat is kielégíti a játék, hát belevágtam. Már blogot is szült a dolog, nem akartam a Mekegőt árasztani el vele, mert az úgy van jól ahogy van.

De nem csak ezt akartam ám mondani, hanem beszámolni a járulékos történésekről a Postcrossinghoz kapcsolódóan.
Először is, aki Postcrossingol, az előbb-utóbb óhatatlanul átbóklászik a fórumra is, én sajnos előbb mint utóbb, úgyhogy már 15 extra lapot küldtem szét a hivatalosokon felül, ami meg is térült, nem ez a gond, csak hát addig se dolgoztam ugyibár...
Szóval vannak ott mindenféle klassz topicok, én mindjárt a taggelésen véreztem el, az az amikor indítanak egy-egy témát, például "régi reklám reprintek", és akkor ott mindenki az előtte megnyilvánuló hozzászólónak küld egy ilyen reprintet, és kap az utána következőtől. Nehéz abbahagyni, de nekem a 15. után sikerült, és jogos önvédelemből utána már meg se néztem a többit, úgyhogy ne kérdezd mi az a Round Robin és tsai. mert úgysem tudom.

Viszont van ott még két dolog, amit juszt is ki fogok próbálni, az egyiket becsületből a másikat csupa szórakozásból.
Kezdjük a becsületbeli üggyel. Volt ugye nekem az a Prince Edward Szigetes incidensem, amikor az álomlapomat bedarálta a kanadai posta, és eleddig sejtelmem se volt róla, hogy ki lehetett az a tüneményes kistündér aki egyetlen suhintással elintézte hogy kapjak egy igazi-valódi képeslapot az igazi-valódi PEI-ról, de most jöttem rá, hogy lehet hogy mégsem kistündér volt, hanem egy hús-vér RASsoló (nem, nem nassoló!) azaz "Random Act of Smileness"-játékos, ami arról szól, hogy keresel magadnak a fórumozók között valakit akinek szeretnél mosolyt rajzolni az arcára, megnézed mi a kívánsága (ált. minden fórumozónak van olyan listája, amin a képeslapvágyait sorolja föl, van aki Új-Zélandról szeretne egy maorit, vagy Lappföldről Mikulást, esetleg Anne Shirley-t a PEI-ról), és ha tudod teljesíteni a kívánságát, akkor titokban más fórumozóktól ki kell derítened a címét, és elküldeni neki meglepetésiből. Azt hiszem így landolhatott hozzám a nevezetes lap, ami tényleg mosolyt csalt az arcomra, aztán meg könnyeket a szemembe, mert az a hülye kanadai posta egyszerűen bedarálta az ajándékomat! Hát igen, még nem sikerült túltennem magam rajta, mindazonáltal kutya kötelességemnek érzem, hogy keressek én is egy kiskrapekot, akit boldoggá teszek majd. Képeslappal.

Erről jut eszembe, hogy kaptam is egy mailt az egyik crossertől, aki látta hogy mit tett a kanadai posta az álomlapommal (bedarálta!), és megígérte hogy szerez nekem egy másikat, cserébe pedig rajzolnom kell neki a rossz kezemmel egy elefántot, mert ő meg azt gyűjti pszichológiai okokból kifolyólag ugyanis. Ez nagyon érdekes lesz, mert nekem mindkét kezem elefántrajzoló antitalentum, de majd megoldom. Azt találtam ki, hogy rajzolok egy kalapot, és azt mondom, hogy az igazából egy kígyó, ami felfalta az elefántot, amit le akartam rajzolni. Ha Saint-Exupérynek szabadott, akkor nekem is.

A másik, a csupa szórakozásos dolog pedig egy olyan topic, ahol az előző hozzászóló anyanyelvén kell írnom neki egy lapot, az utánam következő pedig majd magyarul ír nekem egyet. Ilyen módon nekem most japánul kellene összehoznom pár sort, de egyelőre csak annyit tudok japánul hogy "Konnichiwa", meg hogy "Hello Kitty"...

UPDATE 1:
Hát... mostmár tudom mi az a Round Robin. 12 db. képeslap egy perc alatt... Valaki vegye már ki a kezemből!!!

UPDATE 2:
A Postcards Wall elkészültével értelmét vesztette a blog, úgyhogy töröltem..

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia, engem is teljesen rabul ejtett...és egy idő után 10 lapra ugrik a lehetőség :) De az a legjobb, amikor magyarul érkezik a címedre egy lap, vagy egy magyarországi címet dob a gép!!
Minden jót hozzá, happy postcrossing :)
(én a legtöbbet Finnországból kapom-küldöm)

Mademoiselle írta...

Szia! Pont ma találtam meg a blogodat, más magyar nyelvű postcrossereket keresgélve, nem gondoltam hogy még ma "találkozunk" is, de nagyon örülök neked :-)
Én is gondoltam már rá, hogy biztos kapok majd magyarul is lapot, meg küldenem kell haza, az csúcs lesz, alig várom :-)

Névtelen írta...

hihi, egy ideje google.reader-ben olvaslak, ha nem baj, nem mindig, de olvaslak :) :)
Mindig örülnek, ha magyarul kapnak kintről és én is! Egyszer egy Hans nevű német srác, aki Amerikában él, magyarul írt. Bár kérdeztem tőle, hogy ez most hogy is van, nem válaszolt sajnos. Biztos valami fordításos oldal segített neki, vagy egy kinti magyar :)

Mademoiselle írta...

Hát már hogy lenne baj?! Megtiszteltetés nekem ha olvasol :-)
És te kaptál már japánból lapot? Nekem úgy tetszenek azok a finom festett virágos japán kártyák. Olyan elegánsak :-) Nagyon szurkolok hogy kifogjak egy olyat majd.

márta írta...

Azta, hogy te mennyi minden pluszt felfedeztél!...Én csak úgy alapfokon űzöm, de félek is másképp, mert kinek hiányzik még plusz addikció az életébe...báár, ez a utolsó dolog, amit megemlítettél, nagyon vonz...Amúgy meg pont most kell Japánba küldenem nekem is egy lapot.

Névtelen írta...

Ez fura, Japánból még nem jött a postcrossingon keresztül, küldeni már párat küldtem oda, de kapni csak egy ismerőstől kaptam...

Mademoiselle írta...

Márta, ahogy egyre jobban ásom bele magam a fórumba egyre inkább úgy látom, hogy még épp csak megkapargattam a felszínt :-)
Úgyhogy a további ásatásokat elhalasztom novemberig.

Névtelen írta...

Aztanetfüggőmindenségit!
Pótcselekszik.
Ésalovakkalmivan?
Dógoznitessen!
Irgumburgum!
:)

R.

Mademoiselle írta...

ígéremjóleszek!

Névtelen írta...

uuu, most akartam írni, hogy....de látom, már kiegészítetted, hogy van új funkció!! jujuj! Szép napokat!