2009. június 21., vasárnap

már csak négyet kell aludni...

Olvasgatom ezt "A beavatkozás napján teendő előkészületek"-című kórházi egyennyomtatványt, és az egy dolog, hogy tetőtől talpig le kell mosakodnom betadinban, de az a kitétel, miszerint e napon tilos dezodort használni, vajon rám is vonatkozik? Úgy értem, tényleg nem kenhetek niveát a hónaljamra, még akkor sem, ha esetemben a "műtéti terület" nem is terjed ki a bokámon fölülre? Ez gáz.
Meg azt is írják, hogy epiláció is szükséges, mégpedig előző este elvégezve, de nem borotvával vagy gyantával, hanem krémmel. Hja, jó vicc, ha én krémmel epilálnék, akkor másnapra úgy nézne ki a bőröm, mint egy rühes macskáé, rettenetesen allergiás vagyok a krémre, úgyhogy ezen a ponton is kénytelen leszek megszegni a szabályzatot, és előre szólok, hogy ha tényleg bugyi nélkül akrnak betolni a műtőbe, akkor saját felelősségemre faképnél hagyom az egész bandát, de szerintem ezzel csak a doki heccelt, mert elég sunyin rángatózott a szája széle, mikor ezt mondta. Olyan csak hasi műtétnél van, ha jól tudom.

Csütörtökön vonulok be (és vonulok is ki egyúttal), és normális esetben ilyenkorra már halálra lennék rémülve, de most rengeteg a dolgom, még meg kell ejtenem egy nagytakarítást a lakásnak a bejárati ajtótól a háló-, és fürdőszobáig terjedő részein, mert egy ápolónő jön majd kötözni (rendesen receptre írták őt fel), és nem akarok szénné égni előtte azzal, hogy nincs rendesen kiporszívózva.
Meg egy kicsit mondjuk várom is, mert láttam hogy előjegyeztek aznap kórházi kosztra, és én bármit bevállalnék, hogy ehessek a kórházi kosztból, mert amikor félnapos vérvételen voltam, akkor is kaptam egy sans sucre (azaz diétás) menüt, és a várt szárazzsömle-hidegtea fogás helyett megkaptam franciahoni tartózkodásom legremekebb ebédjét: lazacot gombamártásban, jázminrizzsel körítve, mellé mustármaggal ízesített fokhagymás uborkasalátát, desszertnek friss gyümölcssalátát és utánaküldtem még egy darab camembertet is egy szelet ropogós baguettel, mert még az is ott volt, rajta a tálcán, így joggal feltételeztem, hogy az is az enyém.
Remélem még mindig ugyanaz a séf.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Hölgy!Kérem írjon nekem levelet.
Zs.

Mademoiselle írta...

Parancsára Assz'nyom!

Nina írta...

Ezt annyira bájosan és aranyosan írtad le, mármint az ebédrészét, hogy szinte irigyellek ;)
Komolyra fordítva a szót: drukkolok!!

Névtelen írta...

Valld be, h. csak a kaja miatt műtteted meg magad!
Jobbulást!

R.

Egyébként faragnak is a bokádból vagy csak az ifjúkori botlásként odatetováltatott Jenő névtől akarsz végre megszabadulni?
Esetleg túl szorosra sikerült az a bokalánc, amit 15 évesen raktál fel és azóta nem tudtál levenni?

Mademoiselle írta...

Jaj, nem Jenő az! Ödön.

Névtelen írta...

Ja! Tényleg!
A Jenő az a bal válladon van..... :)

R.

Névtelen írta...

Akkor holnap?
Gondolok rád!

R.