2009. július 31., péntek

Szép új világ rovat - I.rész

Tegnap láttunk egy régebbi műsort, ami a pedofília témakörét járta körbe, és egészen megdöbbentő, hihetetlen dolgokról számoltak be.
Például ott a Hate Bill, ami éppen most fogadnak, vagy fogadtak el túl a nagy vizen, és ami konkrétan védi a pedofíliát is, mint "sexual orientation". Klassz, mi? A linkelt videóból valamiért kivágták, de korábban benne volt EZ a lista is, ahol tételesen felsorolja a jóember, hogy mik azok a "fíliák" és "izmusok", és azok között vannak még cifra dolgok a pedofíilián kívül is, úgyhogy szép világnak nézünk elébe még akkor is, ha a vita eredményes lesz, és a pedofíiliát kihagyják a törvényből, de mondjuk benne hagyják a nekrofíliát és tsait.
Amúgy ez az Anti Hate Bill több sebből is vérzik, vagy úgy is mondhatnám, hogy egy gennyes rákos daganat Amerika (és azon túl az egész világ) testén, majd még írok róla később.

Aztán hallottam benne egy szintén amcsi reality showról, a To catch a Predator címűről, amiben pedofilokat csalogattak lepkehálóba, és az egészet kamerára is vették. A YouTube-on jópár adás fönt is van belőlük, elképesztő, milyen perverz állatok járkálnak köztünk. És ránézésre sokszor teljesen normálisnak tűnnek. Már amelyik. Például az a 40 éves fazon, aki randit dumált meg egy kiskorúval, aztán magával vitte az ötéves kisfiát is a találkozóra, távolról sem néz ki normálisnak... De azok se, akik síkosítót, rengeteg alkoholt, drogot, kötelet, meg szigszalagot tartanak a zsebükben.
De az vicces volt, amelyik megpróbálta beadni a zsaruknak, hogy nemcsak hogy teljesen ártatlan a pedofília vádjában, de még szűz is. Mármint a pasi szűz... Kac-kac!

4 megjegyzés:

teodora írta...

szerintem itt is meg kell különböztetni azt, aki konkrétan elkövet egy bűnt attól, aki csak gondolja. biztos sokan vannak, akik tudják, hogy nem szabad, szenvednek, és csak játékmackóra rejszolnak otthon vagy vmi. persze, ezt sem kell elfogadni, de az ilyeneknél fontos, hogy megfelelő segítséghez jussanak, nem lehet csak úgy elsöpörni a problémát meg folyóba lőni mind. amit tesznek, azért teljes mértékben felelősek, de foglalkozni kellene a probléma okának és megoldásának kutatásával is, mert ez nem pusztán bűnügyi kérdés, sőt, épp azt kéne elérni, hogy ne is jusson el odáig.

Mademoiselle írta...

Aham, igazad van. Bár én nem értek hozzá, de nem tudom milyen gyakran kezdenek bűnügyi eljárást olyanok ellen, akik csak a plüssmacit szeretgetik otthonuk hűs magányában. Szerintem általában olyanokra ugranak rá, akiket in flagranti kaphatnak rajta, vagy jó esetben közvetlenül előtte, mint ebben a műsorban is.

Tara Nima írta...

azt azért ne felejtsük el, hogy mindenki a plüssmacival kezdi...
úgy érzem, semmi kedvem kiszolgáltatni a gyerekemet egy labilis "gondolok rá, de még nem csináltam" idegzetű pedónak.
kasztrálni kellene az összeset, függetlenül attól, csinált-e valamit.
miért lenne köteles a társadalom (? van ilyen? egyre kevésbé hiszem.) addig tűrni, míg lelkirokkant lesz valamelyik gyerekből?

teodora, hogyan lehet segíteni egy ilyennek? ha mondjuk a pedofília lenne az elfogadott szexuális irányultság, de te egészséges heteróként (már ha az vagy, nem tudom) kilógnál a sorból, és segíteni szeretnének neked, szerinted menne?

teodora írta...

Nima, a gondolatbűn intézményét bevezetni, és még el nem követett tettekért büntetni egy kicsit necces dolog, és jóval túlmutat a témán. A helytelen dolgok vágyakkal szemben való elkerülésének képességét kétségbe vonni sem túl jó felfogás, mivel ezen múlik az erkölcs maga, hogy határt tudunk szabni egy "dögölj meg!" és egy késelés közé, hogy van felelősségünk.
Azt nem tudom, mennyire gyógyítható a dolog, a wikin írnak pár féle terápiáról.
A gyerekeket meg kell védeni, ez részben nevelés kérdése is. Nekem elmondták, hogy nem szabad elmenni idegennel, és már olyan 5 évesen leráztam egy cukrosbácsit, amíg a patyolat előtt vártam a mamára. Közöltem vele, hogy nem érek rá. :)