2009. szeptember 16., szerda

Ehavi megdöbbentő rovatunk következik:

Amolyan sajtózsemlemorzsa...

Emlékszem, még az amerikai elnökválasztás előtt Obama egy beszédében megjegyezte, hogy nem elég a hadsereg és a különböző nemzetbiztonsági szervek Amerikának, szükség van egy civil, amolyan paramilitáris ifjúsági szervezetre is, ami éppoly hatalommal bír majd, éppoly erős lesz és jólszervezett, mint a hadsereg. Hát ez lett belőle: "Adj egy évet, és megváltoztatjuk a világot!". Nem Amerikát. A világot. A 3:02 percnél azt mondja a lányka, hogy számára ez az egész arról szól, hogy létrehozzák az Egy Világot. Új Világrend, hah?
1:47-nél Rahm "Rambo" Emmanuel, Obama kabinetfőnöke arról beszél, hogy mindenki számára kötelezővé teszik a belépést a hitlerjugend ööö... levente... vagyis úttörő... akarom mondani AmeriCorps nevű szervezetbe 18 és 25 év között.

Aztán ITT egy hatoldalas cikk vagy tanulmány arról, hogy a zoofília gyakorlatilag egy tök normál szexuális vonzalom, most ugyan olyan elbírálás alá esik, mint a homoszexualitás az '50-es években, de ahogy azt elfogadta a világ, úgy ez is hamarosan kedvezőbb fogadtatásra lel majd a liberálisan gondolkodók körében. Én remélem, hogy nem.
Ha már a szexnél tartunk, be akartam linkelni egy cikket a Times Onlineról, amiben azt bizonygatta a cikk írója, hogy a közvetlen vértestvérek közötti szexuális kapcsolat is abszolút rendben van, amíg nem születik belőle gyerek, de ez valszeg annyira kicsapta a biztosítékot az olvasóknál, hogy pár nap alatt levették. Persze nem biztos hogy emiatt vették le, mert a kommentezők 95%-a teljesen támogatta a cikkíró véleményét, és még azt hurrogták le aki ellen mert mondani, de tény hogy valamiért végül mégis törölték az oldalról. Egyszer egy magyar fórumon is olvastam már ilyen véleményeket, a kommentező szerint csak a bigott vallásosság tiltotta a testvérek közötti szexet, meg mondjuk tényleg nem jó ha egy kretén kölyök születik belőle, de szerinte most hogy már így a 21. században élünk, a fogamzásgátlás korában, felül kéne bírálni ezt a tiltást, mert ez is csak egyike a sokszínű szexuális orientációknak, és minden jó, ami örömet okoz... Szépen vagyunk, mi?

Aztán ITT egy minősíthetetlen tartalmú riport a virágzó izraeli szervkereskedelemről - CNN Live.
A pasi lánya mondja el, hogy az apjának beteg volt a veséje, és egy "veseügynökkel" kötött üzletet, aki elvitte őt Kínába, ahol egy 18 éves lány veséjét vették ki a számára 5000 dollárért. A kínai lány nem sokkal a műtét után meghalt. (Pech, mi?)
3:02-nél interjúvolnak meg egy ilyen veseügynököt. Azt mondja, Izraelben van egy mondás, miszerint "Nem gyengítik meg a saját soraikat", így amikor az ügynök legsajátabb anyjának volt szüksége vesére, nem engedte, hogy a fia nekiadja a tulajdon veséjét, de simán belement abba, hogy fizessenek egy kínai ismeretlennek, és vegyék meg tőle a szervet, mire a veseügynök azt mondja: - És ugyan mi olyan furcsa ebben?
Erre a riporter azt kérdezi: - Ez azt jelenti tehát, hogy gazdagoknak több joguk van az egészséghez, az élethez, mint a szegényeknek?
Veseügynök: - Ilyen az élet. Ez a dolgok rendje.
2:23-nál azt mondja a riport, hogy a szervkereskedelemnek ez a módja (meg még más módjai is), nemcsak hogy teljesen legális Izraelben, de a helyi TB még anyagilag is támogatja.

Ha lesz még más is majd folytatom, de egyelőre ennyi is elég.

14 megjegyzés:

Monika írta...

Huhhhh! Kemény.....Ilyenkor nagyon várom a világvégét.
Mi lesz belőlünk,a gyerekeinkkel,az unokáinkkal????

Mademoiselle írta...

És ezek csak cseppek a tengerben :-(

Mademoiselle írta...

Én is mindig világvége hangulatba ringatom magam ilyenkor... Persze nem kéne, de nehéz vidámnak maradni.

Benő írta...

Ez tényleg fura... mostanában sok amerikai rajzfilmet fordítottam, és mindegyikben azt sulykolják, hogy teamwork, teamwork, csapatban erősek vagyunk, mindenkit legyőzünk, egyedül nem mész semmire. Mindegyiknek ez a fő és kb. egyetlen mondanivalója.
De az tényleg nagyon fura, hogy ezt kormányszinten csinálják.
Én amerikából csak a drága Ron Paul szenátor beszédeit szoktam hallgatni, ő a legtöbb állami intézményt megszüntetné...

mimke írta...

Nekem kicsit sok is...
Egyébként én látom némi előnyét annak, ha van egy közös értékrendje az embereknek, csak itten Európában az embereknek naggyon közeli élményük van abból, hogy milyen, ha "félremegy"..

Mademoiselle írta...

Jah, a Ron Paul :-d Nem sok vizet zavar. Láttam nemrég egy interjút a David Rockefellerrel, a rangidőssel, és a riporter megkérdezte tőle, hogy mit szól ahhoz hogy a Ron Paul be akarja záratni a központi bankot, mire a Rockefeller tisztára összezavarodva nézett a kísérőjére, hogy "ki az, te ismered?". Lövése se volt róla ki az a Ron Paul :-D

Amúgy szerintem ő is egy nagy hantás, mert állandóan a Texas leválást propagálja ugye, asszem helyi törvénybe is iktatta a leválást a nem tom hány álammal együtt, meg minden ilyen flanc, aztán láttam amikor a Russia Today-ben a riporter megkérdezte tőle, hogy ezt hogy gondolta, elkezdett habogni, hogy hát igeeen... ennek ő az élére állt... de nem gondolta komolyaaan... stb stb.

Mademoiselle írta...

mimke, szerintem is pontosan itt a baj. Mert az hogy segítenek ahol tudnak, az még önmagában nem baj, sőt, de az ahogy beszélnek, hogy change the world, your work will be powerful stb, hát ez ijesztő.

Benő írta...

Én ennyire nem vagyok képben, majd megnézem azt a Russia Today-es interjút, miket mond. Ezt a Texasi dolgot se tudtam.
Az amcsik világmegváltó hangulatán nem nagyon lehet változtatni, ez ott nem is annyira felülről nyomatott, hanem ösztönösen bennük van, sajnos.

Joeymano írta...

Az első bekezdéshez csak annyit, h Nostradamus jóslatai alapján egy fekete ember teszi tönkre a világot totálisan. Erről azt gondoltok, amit akartok, én sem tudom, h higgyem-e, csak anyám sulykolta ezt az amerikai választási kampány alatt...
A háborút meg általában azért indítják, mert gazdasági pangás van, el kell használni, pusztítani kell, h beinduljon a termelés újból. Ma meg hasonló helyzet van...

Mademoiselle írta...

Hát Nostradamusnak én nem igazán tudok hinni, úgyhogy arra nem tudok mit mondani, bár kétlem, hogy Obama képes lenne tönkretenni az egész világot, ő csak egy sakkfigura, de az tuti, hogy egy háború sokat lendíthet egy ország gazdasági helyzetén.

Lily írta...

Nem várom a világvégét, bár nagyon dolgozunk rajta... Sok jót kell tenni, hogy helyre billenjenek a dolgok. Sajnos a média a pozitív dolgokkal kevesebbet foglalkozik, inkább megbotránkoztat, figyelemfelkelt - ez kell a népnek (tényleg ez kell a népnek?!)

Joeymano írta...

Az kell a népnek, amit a média ad...

Mademoiselle írta...

@Lily, nagy általánosságban véve egyetértek, a média csak rosszat közvetít, és nekem is elegem van már belőle, márészt viszont sokszor eléggé piszlicsáré ügyeket fúj fel hatalmasra, míg elhallgat nagy horderejű dolgokat, márpedig azokról én tudni akarok, néha nem árt látni, hogy merrefelé mozdul a világ. Ezért olvasok hivatalos és underground sajtót is, minden elérhető nyelven.

tasiorsi írta...

Annyit gondolkodok, hogy mi lenne a megoldás, de amíg az a lényeg, hogy hogyan tapossuk a lehető legmélyebbre a másikat, addig esélyünk sincs változtatni.
Tényleg, mit kellene tenni? És milyen szinten kellene kezdeni az átszervezést?