2009. november 4., szerda

Majdnem...

...meg kellett hoznom életem legnehezebb döntését, ugyanis a doki ma reggel határozottan kijelentette, hogy vagy varrógépet kapok karácsonyra vagy a Huplit (ő egy másik teknőc, a Dudor kistestvére). Szép kis csávába kerültem mi?
De végülis minden jól alakult, mert addig hízelegtem csábosan, csípőt ringatva, szempillát rezegtetve, s közben sopánkodva teljes döntésképtelenségem fölött, míg végül a segítségemre sietett, és kiegyeztünk egy elfogadható kompromisszumban: egyiket megkapom szülinapomra, a másikat meg karácsonyra, és mivel a kettőt csak 10 nap választja el egymástól, majdnem olyan, mintha egyszerre érkeznének.
Már órák óta figyelem a dokit, azt hiszem nem tud szabadulni attól a gyanútól, hogy már megint furmányosan csőbe húztam. Csak még nem jött rá, hogy sikerült mindent vinnem*.

Mostmár csak azt kell kitalálnom, hogy mi legyen a varrógép neve, és hogy ő, vagy a Hupli jöjjön-e 10 nappal előbb. Ez most a dilemmám... Ötletek?
__________
*A Bazi nagy görög lagziból tanultam, de psszt, ez titok!

11 megjegyzés:

teodora írta...

én a gépet hagynám későbbre, az nem él

Maimoni írta...

Szerintem a teknős az önzetlen választás, boldoggá teszel vele egy másikat, nem lesz magányos pot karácsonykor... Tudod, hogy akkor a legmagasabb az öngyilkosságok száma???

Mademoiselle írta...

Én is ezt mondogatom magamnak. A teknőccel igazán boldoggá teszem magam, és nem leszünk magányosak pont karácsonykor. A Dudort kétlem, hogy lázba hozná egy kistestvér gondolata, mostanában leginkább csak alszik. Neki már nagyon tél van.
Amúgyis valszeg nem a Dudor, hanem a Hupli az, akit boldogabbá teszek, ha elhozom a boltból, mert ott egy kicsi helyre vannak összezárva, és nem tudják hova beásni magukat. És azok az icipici állatkák mindig a sarokban szomorkodnak, sírnak, és nekem megszakad a szívem a látványtól. Legszívesebben hazahoznám mindet, és alapítanék egy teknőckolóniát.

Szecsi írta...

Én a varrógépre szavazok és mire jön Hupli, addigra már varrhatsz is neki vmi csinit:)
Meg különben is karácsonykor nem lehet elkezdeni varrni tanulni, bezzeg Huplival összebújni... :)))

helen írta...

Karácsonykor nincsenek nyitva a kisállatkereskedések. Ha Dokibácsi megveszi a teknőckét, akkor ő magányosan kellene várja a karácsonyt??? Küldöm az állatvédőket!

Maimoni írta...

Ja igen, és ha varrógépem lenne, Rezedának hívnám. Nem tudom, miért, csak úgy elsőre ez ugrott be.

stippistop írta...

szerintem is a teknőc érkezzen előbb... és akkor együtt örülhettek a varrógépnek!

Csillagos írta...

1: Szerintem a Teknős jöjjön előbb!!!
2: Böske. Ennél jobb és időtállóbb varrógépnév nincs is:))

Névtelen írta...

Úgy tűnik, nincsenek még konkrét terveid a varrógépet illetően.
Én a varrógép mellett döntenék! A tengernyi varrós blogról (ott a szélen) csodaszép dolgokat tudnál még karácsonyig készíteni, a család többi tagja nagy örömére. Hupli addig se lesz egyedül, jól megszokta ő már ott a terráriumban, és így neki is igazi karácsonyi ajándék lesz karácsonykor hozzád költözni! És hogy mi legyen a masina neve?! Természetesen francia neve lenne, ha az enyém lenne, pl. Charlotte, Clotilde, Melodie, Florentine ha női neve lenne, ha ffi, akkor csak két név jöhetne számításba, Antoine vagy Jerome. Pirikenagyi

Laucica írta...

Én a teknősre szavazok, mint szülinapi ajándék. Ugyanis amint meglesz a varrógép, azzal fogsz játszani, ahelyett, hogy szépen készülnél a karácsonyra, sütnél-főznél! Legalábbis én tuti így lennék, aztán csak kapkodnék:)

Benő írta...

Elnézést, kicsit off, találtam egy jó kis filmet a Jutúbon. Ha már láttátok, akkor bocs, Vörös Pimpernel:
http://www.youtube.com/watch?v=uQoVkd5UEg4&feature=related