2010. február 12., péntek

home sweet Saumur

Nos, azt hiszem ma vettünk egy házat. Mindenkitől ezúton kérek elnézést a megválaszolatlan levelekért, kommentekért és díjakért, de az elmúlt hetekben tökéletesen beszámíthatatlan voltam (és az elkövetkezendőkben is az leszek). Ráadásul még csak az elején tartunk a papírmunkának (már egy hónapja tartunk az elején, és még hátravan kettő), pedig ma déltől kettőig mást se csináltunk, csak papírokat írtunk alá egy irodában, nem hiszem, hogy valaha is aláírtam ennyiszer a nevem életem eddigi 28 éve alatt.

Elgondolkoztató momentum:
Amikor az adategyeztetésnél az ingatlanospasi felolvasta mindannyiunk adatait (érts a mindannyiunk alatt a dokit, a mamzellt, az extulajdonost, az extulajdonosfeleségét, és anyáink nevét három példányban), annál a résznél ahol a születési adataim következtek, az ingatlanospasi felnézett rám, és ezt kérdezte:
- ááá... Budapesten született?
- Igen.
- A pesti vagy a budai oldalon?
- ööö...???!!!
A hebegés után persze válaszoltam, majd napirendre tértem a dolog fölött. Aztán késve beesett az irodába az extulajdonos, kezdhettük újra az adategyztetést, és akkor történt, hogy annál a résznél ahol a születési adataim következtek, az extulajdonos felnézett rám, és ezt kérdezte:
- ááá... Budapesten született?
- Igen.
- A pesti vagy a budai oldalon?
- &*@#..??!!

Namost akkor két kérdésem van: (1) Honnan ilyen jól értesült minden francia ember Budapest történetét és földrajzi fekvését illetően, (2) Miért nyugtatja meg a lelküket, ha tudják, hogy egy fiatal kis magyar nő a pesti vagy a budai oldalon született-e meg? Ilyet még Magyarországon se kérdezett tőlem soha senki...
A válasz egyébként a pesti oldal, a Szabó Ervin Könyvtár közvetlen tőszomszédságában születtem a Baross utcában, bizonyára ezért vagyok ilyen mániás könyvmoly.
Genius loci.

4 megjegyzés:

sssajt írta...

óóó! na végre, na végre, na végre! :)))
és most elolvasom, hogy mit írtál. :)

Benő írta...

Szia,
Írországban tőlem is ezt kérdezte az összes ottani, aki járt valaha nálunk (mármint hogy Pesten avagy Budán lakom - biztos büszkék rá, hogy ilyen jól értesültek :-) )

Euthymia írta...

Erre kíváncsi vagyok, hogy miért és hogy is van ?? Ha kideríted, majd megírod, ugye??
Én nem pesti-budai vagyok, szóval, tőlem ilyet sosem kérdeztek, szinte ki sem tudták olvasni, hogy Gödöllő :)
Sok boldogságot, kevés papírmunkát az új "szerzeményhez" :) :)

Hedgie írta...

Ezt tőlem is kérdezgették itt, szerintem csak villogni akarnak vele, hogy tudják. Olyan arabussal is találkoztam, aki úgy kezdte, hogy X oldalon lakott Y évig, és én hol tettem ugyanezt?

Gratula az új lakhoz!