2010. december 24., péntek

arról, hogy én leszek a következő Gerald Durrell

Azt mondtam már, hogy két madaram is van? Japáni sirálykapintyek, családi szóhasználatban csak úgy utalunk rájuk, mint " a kiscsirkék".
A madarakon kívül pedig még egy cickányom is van volt, aki teljesen önként került a tulajdonomba, miután bemászott az élvefogó-egérfogóba, illetve cickányfogóba. Egyet véletlenül megöltünk (I. Tódor) egy halvafogó-egérfogóval, de amikor azonosítottuk a tetemet, és kiderült, hogy nem is egerek randalíroznak a falakban, hanem cickányok, eltávolítottuk a halálos csapdákat, és kicseréltük az élvefogókra. Ez a jószág itt, II. Tódor, meg pont a szülinapomon érkezett, mégpedig épp a fékevesztett dínom-dánom (kecskesajtos-spenótos lasagna kotyvasztás közben) kellős közepén, úgyhogy meginvitáltuk a lakomára, még szerencse, hogy akadt itthon egy szelet sonka.
II. Tódor - akit azóta már tetemes mennyiségű élelmezés társaságában szabadonengedtünk a tisztáson, ahol tavaly eltemettük Áfonyát, - azért is kedves a szívemnek, mert egyszer pont egy cickányért sírtam itt a blogban és azóta is nagyon vágytam rá. Eltelt két és fél év, és voliá! teljesült a kívánságom. Ez a legjobb december!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jéfúj :))

Egyszer hozzánk is betévedt egy ciclány (onnan gondolom, mert azonnal heves fészeképítésbe is kezdett), fiamszerkesztette, Teszófordulatoddal élvefogóval elejtettük, kivittük a közeli parkba azzal az üzenettel, hogy a rokona, pereputtya, ismerőse már nem jár ilyen jól, sőt, sehogy. Átadhatta az üzenetet, mert azóta (4-5 éve) cickánymentes ház vagyunk

(De erről mintha már értekeztünk volna a molyon :))

Mademoiselle írta...

neviccelj, a cickány tök hasznos állat! Ezért cseréltük ki a csapdákat, nehogy leöljük őket! Ha egerek lettek volna, azoktól az életük árán is meg kellene szabadulnunk, de a cickány nem rág szét semmit, sőt megeszi a bogarakat, pókokat a ház körül, a garázsban, a fészerben, ráadásul távoltartja a peléket, meg ilyeneket.
Mondjuk én azt hittem Magyarországon nincs is cickány, mert a Kárpát-medencében nem élnek.

http://www.nemzetkozi.naturkertek.hu/start.asp?ID=9071

Névtelen írta...

A gugli azt írja, hogy "A Kárpát-medencében a Tiszántúlon gyakori". Én a Dunántúlon élek, eszerint hozzánk egy ritkacickány tévedt be :) Az attribútumai alapján bizonyos, hogy nem egér volt.

Az én állathoz-állásom ugyanaz, mint az emberek esetében: élni és élni hagyni. Nem akarok egyet sem birtokolni, és csak akaratlan-óvatlanul ölök pl. hangyát rálépéssel, méhet kezeslábasom kantárával a lapockámra szorítva :)

Névtelen írta...

Durrell írt egy kupac könyvet. Ön hogy (s miért) áll, kedves Mademoiselle? - kérdezi egy eniván ;)