2011. január 6., csütörtök

csakúgy...

Régóta keresem ezt a videót, végre megtaláltam. Szerintem ez a legjobb a témában, remélem akad olyan errejáró, aki még nem látta. A feladat tehát az, hogy számold meg hányszor passzolja a fehér pulcsis csapat egymásnak a labdát.
Kíváncsi vagyok ki mennyit számol, úgyhogy ha beírnátok az eredményt a kommantok közé, az klassz lenne :-)

8 megjegyzés:

stippistop írta...

frappáns teszt! megbuktam! :D

Névtelen írta...

Valamit nem értek. A koncentráció kizárja a teljes érzékelést, éppen a beszűkítés által/miatt. Ha tehát nincs megadva a szempont, hogy mire figyeljek, látni fogom a "medvét". Így viszont 13 passzt számoltam...

Mademoiselle írta...

Pontosan rátapintottál a lényegre :-) Ezzel a videóval kapcsolatban olvastam két hosszabb írást is. Az egyik azt bizonygatja hevesen, hogy ha nem láttad a medvét, akkor az gáz. Nem veszel észre kirívóan oda nem illő dolgokat, ha előtte manipulálják az elmédet, hogy mit kell látni, s lám a nagymédia ennél sokkal kifinomultabb módszereket használ, nem egyensúlyoz, hanem nézőpontokat hangsúlyoz, így akkor is azt fogod látni a világról, amit láttatni akarnak veled, ha máskülönben rettentő furmányosnak hiszed magad.

A másik pedig azt magyarázza, hogy ha nem látod a medvét, az jó! Mert képes vagy a koncentrációra, képes vagy fókuszálni a figyelmedet egyvalamire, nem kalandozol el ha dolog van, és hurrá! ez remek tulajdonság.

Szerintem meg csak a Sherlock Holmes tudná egyszerre látni a medvét, és helyesen számolni a passzokat. Vagy a Poirot. :-))

dviki írta...

Hihihi. :-)))
A passzokat jól számoltam...milyen fantasztikusan tudok koncentrálni! :-) A medvét nem láttam...ajajj! :-DDD

Köszi a videót, tanulságos volt! :-)

Névtelen írta...

Ez nem tiszta kísérleti szituáció.

Ezt beszínezi a kíváncsiság.

Ha nem volna kíváncsiság, az ember (én) azt mondaná(m): számoljak passzokat? Hülyevagyok? :DD

Mademoiselle írta...

:DDD

sssajt írta...

13
Aztán: Heee? Medve? Hülyékezek? Hol?
13
Medve sehol...
Harmadszorra már volt medve.

Ez akkor azt jelenti, hogy elsőre: hurrá, tudok koncentrálni!, másodikra: már megint nem arra figyelsz, amire kell!, és harmadikra: Hurrá tudok koncentrálni!???

Joeymano írta...

Ha pink medve lett volna, akkor feltűnik,de barna medve fekete pulcsisok között sötét háttérrel...:D
De a 13 passz megvolt.:)